הצילו!!! עקמת!!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/06/2002 | 20:18 | מאת: אלמונית

אני בת 14 ואובחנה אצלי עקמת של 22 מעלות בחלק העליון של עמוד השדרה ו- 39 מעלות בחלק התחתון. נגזר עליי ללבוש חגורה אך הבעיה היא שאני כמעט לא לובשת אותה אלא רק בלילה. כמובן שכך היא לא תעזור. כמו כן, אני מסרבת ללבוש אותה ומתעקשת לעבור ניתוח. אנא ספר לי אודות ניתוח זה. בעיה נוספת היא שאני מתקשה לעמוד זקוף במיוחד כשאני קמה בבוקר. מה יכולה להיות הבעיה? כיצד ניתן לטפל בה? אנא עזור לי!

לקריאה נוספת והעמקה

גיל 14 הנו גיל שבו מרבית הבנות אינן גדלות יותר . בדרך כלל נמשכת הצמיחה לגובה כשנתיים אחר תחילת המחזור החדשי. כך שיתכן כי בגילך סיכוי הגדילה לגובה קטן ועמו קטן גם סיכוי ההחמרה של העקמת. ניתוח לתיקון עקמת עושים כאשר העקומה עולה מעל 40 מעלות בעמוד שדרה לא "בשל" ו 50 מעלות בע"ש בוגר. הניתוחכולל חשיפת החלק האחרוישלחוליות עמוד השדרה באזור העקום, אל קשתות החוליה מצמידים מוטות ברזל ובעזרת ווים וברגים מהדקים אותם לחוליות ועל ידי כך מישרים אל העקומה ( לא באופן מלא ) . לאחר מכן לוקחים רקמת עצם מעצמותהאגן ושותלים אותה לאורך המוטות מתכת לשם איחוי החוליות יחד. השהות בבי"ח היא כ5-7 ימים. בדרך כלל אין צורךבחגורה אחר הניתוח . לא מוצאים את משתליהמתכת אלא אםקורית תקלה כמו שבר של חלק מן המשתל , או ח"ו זיהום.

13/06/2002 | 19:36 | מאת: אילה

הי אם תרצי תמיכה ועידוד אני מוכנה לעזור עברתי את אותו הדבר!

13/06/2002 | 20:06 | מאת: אלמונית

אני קיבלתי מחזור בגיל 14 ולכן עליי לגדול עוד שנתיים. תודה על המידע אודות הניתוח אך לא ענית על החלק השני של שאלתי: קשה לי לעמוד זקוף ומביוחד כאשר אני מתעוררת בבוקר. מה יכולה להיות הסיבה לכך וכיצד ניתן לטפל בבעיה זו? אני ילדה גמישה מאוד בגב ודאגתי העיקרית כעת היא שאם אעבור את הניתוח לא אהיה גמישה יותר. האם זה כך? אני חייבת לדעת! בעיה נוספת היא שכאשר אני רוקדת או רצה אני מתעייפת מהר מאוד וסובלת מכאבים בחזה. האם העקמת יכולה להיות הסיבה לכך? (עליי לציין כי אני לא ילדה שמנה) אתה חייב לענות על שאלות אלו. הן מטרידות אותי מאוד! בתודה

מנהל פורום אורתופדיה