הריון - הרגשת מלאות אחרי אוכל

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/03/2005 | 01:27 | מאת: קרן

שלום, הנני בשבוע 23 להריוני. עד שבוע 18 הקאתי מספר פעמים ביום. עכשו אני מרגישה הרגשת מלאות בבטן העליונה אחרי ארוחת צהריים (שנאכלת בשעה 17:00). הרגשת המלאות הזו מפריעה לי ואני מרגישה בחילות וקוצר נשימה בגלל נפיחות בבבטן העליונה. פניתי לרופא גסטרו שנתן לי תרופה שלא ממש עזרה לי. אין לי כוונה לפנות אליו כי עצם טיפולו בי ולנסות לחטט באפשרויות אחרות פשוט מלחיצות אותי. (במשך היום אני מחלקת את הארוחות שלי ולא מכבידה על הקיבה) היתי מעוניינת לדעת מה ניתן לעשות למצב זה האם יש משהו טבעי שאפשר ליטול בתקופת הריון מבלי להזיק? עלי לציין שלעיתים המצב כ"כ קשה שאני אפילו קמה באמצע הלילה להקיא. אודה לך על תשובתך. קרן

לקריאה נוספת והעמקה
23/03/2005 | 10:50 | מאת: רויטל ברמן

שלום קרן, את מתארת מצב שיש לנשים מסוימות במהלך ההריון. ההורמונים המשתחררים בהריון גורמים לכל השרירים החלקים להתרפות, מה שמקל על מעבר מזון מהקיבה חזרה לושת, משבש את הפריסטלטיקה ואת העיכול. במידה ולפני ההריון לא היו לך בעיות עיכול (כלומר זה אכן שייך רק לתופעות ההריון) והבעיה מתבטאת רק בהרגשת המלאות והבחילה אחרי האוכל - אין תופעות אחרות המחשידות לכיוונים אחרים, אזי אין לך מה לדאוג. זה קודם כל. זה לא מצב מסוכן לך או לעובר - וזה משאיר אותנו עדיין עם השאלה איך לפתור את חוסר הנעימות הזו. פתרונות טבעיים: 1. להקפיד על ארוחות קטנות כל 3 שעות. קטנות זה יוגורט אחד או פרי אחד (פרות אפשר במרחקים של 1/2 שעה זה מזה), כוס אורז או פחמימה אחרת עם ירקות או לחילופין מנת חלבון (בשר, דג, גבינה, קטניות, ביצה...) עם ירקות. 2. לא לערבב פחמימות וחלבונים יותר מידי (בשר ותפו"א, צ'יפס ודג, אורז ועדשים...). 3. להמנע ממזון מטוגן, שומני, ומבצקים וקמחים לבנים (לחם לבן / פיתה / בורקס / ג'חנון...) אשר נתקעים בקיבה. 4. להשתדל לא לשתות הרבה עם אוכל, ע"מ לא לדלל את מיצי הקיבה ולהפריע לעיכול. 5. יש להקפיד על שתיית מים מרובה אך בין הארוחות אם אפשר על קיבה ריקה. 6. חמוצים עוזרים לעיתים קרובות משום שהם עוזרים לחומציות הקיבה (לא סתם נשים נמשכות לזה) - אלא אם כן זה עושה לך צרבת או תחושה רעה. אני ממליצה על תה ג'ינג'ר ותוסף של ג'ינג'ר עם ויטמין B6. המשך הריון קל.

מנהל פורום נטורופתיה