אני צריכה עזרה לעבודת חקר שלי! בבקשה!

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

25/04/2005 | 20:03 | מאת: נועה.. מחטיבת הביניים שז"ר

שלום.. אני נועה.. ואני עושה עבודת חקר על הדבש וכיצד הוא קוטל חיידקים.. רציתי לשאול.. קראתי סיכום בו כתוב שבדבש ישנם כ30 פלבונואידים המהווים קוטלי חייד'קים ובנהוסף לזה קראתי על הפרופוליס והשפעתויו ורציתי לשאול.. מהו החומר בדבש אשר קוטל חיידקים ומהו הקשר לפרופוליס ולפלבונואידים.. אני אשמח אם תעני לי בהקדם האפשרי ואשמח עוד יותר אם תרחיבי קצת.. כי קשה לי למצוא עליהם חומר.

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2005 | 15:30 | מאת: רן

שלום http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%93%D7%91%D7%A9 http://www1.snunit.k12.il/heb_journals/mada/262072.html http://www1.snunit.k12.il/heb_journals/mada/262072.html http://www.yadmor.org.il/info/tayrut/study/honey.htm http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Honey.htm http://telem.openu.ac.il/courses/2005a/c20237/beesprod.htm

27/04/2005 | 14:04 | מאת: רויטל ברמן

שלום נועה, אני מצטערת אבל לדבש אין תכונות אנטיביוטיות. זהו הפרופוליס בלבד. הדבורים מייצרות כמה מוצרים, העיקריים הם: -הדבש שמשמש כמזון לכוורת, -הפרופוליס הוא חומר שמגן על הכוורת מפני חיידקים ומזיקים ונמרח בחוץ, -פולן הוא אבקת חלבונים שמשמשת גם כמזון. מה שאת צריכה זה לחפש חומר על פרופוליס. בהצלחה.

03/05/2005 | 11:15 | מאת: דליה ודוד

שימושי הדבש ברפואה התכונות העיקריות של הדבש מתבטאות בפעילות אנטיבקטריאלית שנובעת מכמה גורמים: א. הלחץ האוסמוטי של הדבש הוא גבוה. המים מהווים כ-15-20% מהרכב הדבש מתוך 84% של תערובת הסוכרים. האינטראקציה בין מולקולות הסוכר והמים בדבש אינה מותירה מולקולות מים זמינות כדי לאפשר התרבות של מיקרואורגניזמים. ה-pH של הדבש הוא חומצי ונע בערכים של 3.2 עד 4.5. בתחום זה מעוכבת התפתחות המיקרואורגניזם שזקוקים ל-pH גבוה יותר. ואכן, החומציות הקיימת בדבש גורמת לעיכוב התפתחות רוב מיני החיידקים. ב. אחת התכונות החשובות של הדבש היא היותו היגרוסקופי (סופג לחות), תכונה המאפשרת להשתמש בדבש לחבישת פצעים, כוויות, פצעי לחץ ועוד. השימוש בדבש ברפואה העממית ידוע מאז התקופה העתיקה. קיימים טיעונים ליעילותו של הדבש בטיפול בכיבי קיבה שנגרמים על ידי חיידק Helicobater pylori)), דלקת הקרום הרירי של הקיבה והמעיים וטיפול במחלות עור הנגרמות ע"י פטריות Tineas)) ועוד. .

04/05/2005 | 14:29 | מאת: רויטל ברמן

הטיעון הראשון תקף רק כל עוד הדבש לא נאכל עדיין - בקופסת הדבש אני מסכימה שאין חיידקים. מהרגע שהוא נאכל בגוף הוא נמהל ואז הסוכר שלו רק מהווה קרקע פורייה להזנת חיידקים, פטריות וכל דיכפין.

מנהל פורום נטורופתיה