בטן נפוחה ורגישות לגבינות
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אני בן 46, משקל 77 ק"ג, גובה 175. אני סובל מבטן נפוחה כאילו אני בחודש תשיעי בעיקר לאחר ארוחה (בבוקר הבטן לא נפוחה). אין לי תופעות של גזים או כאבי בטן כלל. גיליתי לאחר מחקר רב של ניסוי ותהייה שגבינה/קוטג' גורמים לי לעצירות ויציאות קשות (חשבתי שמדובר ברגישות לגלוקוז אבל מסתבר שחלב לא גורם לתופעות אלו). אם כך- 1. למה אני רגיש? אולי לחיידקים שנוצרים בעקבות ייצור הגבינות? 2. האם יכול להיות שבגלל זה יש לי נפיחות בבטן? (גם כשהפסקתי לאכול גבינות עדיין הבטן מתנפחת...) 3. האם ניתן לעשות משהו לטיפול הבעיה?
שלום אבי, נפיחות בבטן יכולה להיגרם מסיבות רבות ולא רק מרגישות/ אי סבילות ללקטוז. תיתכן גם רגישות לחלבון של החלב ( קזאין) כמו כן, ייתכנו מזונות אחרים העלולים לגרום לנפיחות: סוכרים פשוטים כמו לחם לבן, קמח לבן, מאפים, עוגות.. קטניות( עדשים לסוגיהם, חומוס, שעועית). ירקות כמו : כרוב, כרובית, פלפלים.ועוד.. כמו כן,ייתכו סיבות אחרות כמו חוסר איזון של חיידקי מעיים, חוסר איזון של חומציות, מחסור האינזימים.. יש לברר את כל הנ"ל ולמצוא מה גורם לנפיחות אצלך. גם אכילה בשעות לא קבועות, הרגלי אכילה לא נכונים, כמו פערים גדולים בין ארוחות. שילובים של מזונות ועוד... רק בריאות!
אולי תבדוק ריכוז הליקובקטור