לחץ דם גבוה האם קשור בתבלינים?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/02/2006 | 14:37 | מאת: רם

כמו שידוע ששום המאפיין החזק שלו הוא להוריד לחץ דם איזה ירקות או תבלינים המאפיינים החזקים שלהם הוא להעלות את לחץ הדם האם פילפל שחור ובצל ניכללים בקטגוריה הזאת בתודה מראש על התשובה רם .

לקריאה נוספת והעמקה
28/02/2006 | 14:58 | מאת: ירון

לשאלתך : פלפל ובצל אינם הגורמים ליתר לחץ דם . 90% ממקרי יתר לחץ דם ראשוני - הם ללא סיבה ידועה . מאידך כ - 60% מחולי יתר לחץ דם ראשוני סובלים מהיפראינסולינמיה , שהיא משפיעה על לחץ הדם דרך הקשר עם קורטיזול . לכן , על פי מנגנון זה יש להמנע ממזונות עתירי סוכר או עם ערך גליקמי גבוהה . שוש שמצוי בממתקים ותמציות תה , מעכב פירוק הקורטיזול ועשוי בשל כך להעלות את לחץ הדם . מזונות עתירי כולין משפרים את גמישות העורק ומביאים להרפייתו ( בייצים , סויה ) מזונות עתירי מגנזיום ( הפועל כחוסם תעלות סידן ) משפרים את לחץ הדם ( אגוזי מלך , טחינה מלאה )

רם שלום עד כמה שידוע לי פלפל שחור ובצל אינם גורמים לעליה בלחץ הדם, צמחים כמו רוזמרין, שוש קירח(ליקוריץ)המכיל גליציריזין, שורש ג'ינסנג, קופאין, תיאנין, קולה וכו' וכמובן מלח שולחן-נתרן,פילפל חריף-אדום יכולים להעלות לחץ דם וכמובן אינם מומלצים במקרה זה. כמו-כן ויטמין-E שומני לא מומלץ לנוטים לל.ד. גבוהה כי כנראה בהשתתפות עם השמש(ויטמין-D )הוא יכול להעלות את לחץ הדם. אורן

מנהל פורום נטורופתיה