ירון עדיף מיץ גזר
דיון מתוך פורום נטורופתיה
בהרבה מחקרים אודות הגזר יש הסכמה אחת שלא הופרכה מעולם אכילת גזר שלם היא לא טובה לגוף כמו מיץ גזר טרי וזאת מהרבה בחינות לא אפרט את כולם אך הקרוטין - פרוויטמין a מהמיץ הוא פי כמה יותר מגזר שלם אני כשעושה את המיץ אני מוסיף למיץ 2 תפוחי עץ 2 כפיות מעדן אוכמניות חצי לימון חצי פומלית ואחרי הסחיטה אני לא מוותר כמובן על ה"פסולת" כל המאכל הזה אוחז אותי מהבוקר עד הערב כי יש בו את כל נוגדי החימצון האפשריים
המיץ הסחוט מכיל הרבה מידי סוכר זמין שנספג מהר למחזור הדם . דבר זה עשוי לזרז עליה במשקל ובערכי הטריגליצריד בדם . קל וחומר - אסור בחולים סכרתיים או בחולי יתר לחץ דם עם היפראינסולינמיה . סיבי הירק מעכבים את ספיגת הסוכר ומשפרים את האינדקס הגליקמי . אכילה מאוזנת המכילה ירקות כתומים מספיקים לתצרוכת הגוף היומית . לטיפול במחלות באמצעות בטא-קרוטן ( סרטן , מחלות לב , חיזוק מערכת החיסון וכו' ) מגיעים למינונים של 50000 יחב"ל . למניעה יש ליטול 10000-25000 יחב"ל אותם יש לצרוך במשלים תזונתי משולב בקרטנואידים נוספים .
אנו לא מדברים על חולים עם בעיות מטאבוליות,ל.ד. והשמנה(שבמקרים אלו עדיף באמת את הפרי השלם) ברוב המקרים מיץ גזר לעניות דעתי עדיפה,אך כמובן כל מקרה לגופו.