B12

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/03/2006 | 17:57 | מאת: אליעזר

האם ניתן לקבל B12 ממקור לא בשרי? טבעוני אחד הביא לידיעתי שהוא מקבל ויטמין זה מקובאלט, הנמצא בירקות (אורגניים) מסוימים. האם נכון? והאם באמת מזונות אורגניים בריאים יותר ממזונות סופרמרקט?

הקובלאט הינו יסוד כימי, הB-12 נקרא גם קובלאמין, ומקורות עיקריים הינם, כבד, בשר-בעיקר בקר, איברים פנימיים. ביצים,חלב ומוצרי חלב(מעט יותר). הצריכה היומית ללא חסרים הינה 2 מק"ג ליום, ישנו B-12 ממקור צמחי מקורו באצות ים ואגמים, בירקות ירוקים ישנם ערכים של הB באופן כללי ולא ידוע לי על היחס של B-12 ואם קיים בכלל אז מאד מינורי ובאורגני באופן כללי הסיכויי לשמר על הויטמינים בכלל והערכים התזונתיים תמיד יהיה גבוהה יותר עקב כך שאין את הריסוס הפוגע בנ"ל. אבל למי שיש מחסורים הכי פשוט, זול יחסית וגם טעים-B-12 תת לשוני 1000 מ"קג. לבריאות

מנהל פורום נטורופתיה