ספיגה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם ניתן לזהות ספיגה לא יעילה של ויטמינים מהמזון, פרט לחומצה פולית, D ו-B12 הנבדקים במעבדות קו"ח? האם ספיגה לא יעילה של ויטמינים אחרים מתבטאת בסימפטומים קליניים? כמו כן, כאשר הספיגה מהמזון איננה יעילה (למשל, בגלל גיל מתקדם ו/או נטילת תרופות), האם היא כן יעילה אם נוטלים תוספי מזון כדי להגביר את הספיגה?
באופן עקרוני ניתן לבדוק את כל הויטמינים בדם, מה שקופות החולים בודקים זה בעצם מה שהם חושבים שחשוב בעיקר וכמובן יש עניין של עלויות ותקציבים. אם זאת הבדיקה מראה את הרמה בדם-מה שלא משקף את הספיגה ברמת התא, אך היא נותנת אינדיקציה מסויימת לקיים בזמן הבדיקה. הספיגה עצמה תלויה גם בגורמים כמו-מערכת העיכול, איכות התזונה(אורגני/לא אורגני,) וכו'.עם הגיל רמת הספיגה אכן יורדת וכמובן ותרופות יכולות להשפיע על הספיגה. לקיחת תוסף יכולה לשפר את מצב הבריאות וכדאי להפריד לפחות שעתיים מלקיחת תרופה. יום טוב
אורן שלום רב, תודה על תשובתך. אך יש בה נקודה חשובה אחת שאיננה מובנת לי, ואבקש הבהרתך עליה. אם בדיקת דם מצביעה, לדוגמה, על רמה גבוהה של חומצה פולית, או B12, או D, ואם תוצאות אלה חוזרות על עצמן בעקביות בבדיקות חוזרות, האם ייתכן שספיגת הוויטמינים הללו ברמת התא איננה תקינה? ואם זה ייתכן, מה הועילו חכמים בתקנתם? מהי המשמעות האמיתית העניינית של תוצאות בדיקות דם אלה, אם הן לא מצביעות על ספיגה תקינה במשמעותה הבסיסית? על הבהרתך אודה.