דבש מול סוכר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/05/2006 | 00:07 | מאת: סטודנטית לתזונה

לפי מה שלמדנו, אין הבדל רב בין המרכיבים של הסוכר לעומת מרכיבי הדבש. מדוע לפי הרפואה הסינית/נטורופתיה/הומיאופתיה דבש נחשב בריא יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

סוכר לבן- זהו הסוכר הפשוט והמוכר ביותר. הוא מורכב מ-2 מולקולות של גלוקוז ושל פרוקטוז (סוכר הפירות). סוכר זה, כאמור, הוא נטול כל ערך תזונתי מלבד הפחמימות הפשוטות שבו. הוא חסר סיבים, ויטמינים ומינרלים, מה שאומר שהוא יהיה מעמסה לגוף בתהליך העיכול שלו. הגוף יצטרך "להמציא" ויטמיני B עבור עיכולו, בעיקר B1. מאחר ואלו אינם נאגרים בגוף, הם יילקחו ממזונות אחרים ויפגעו בתהליכים אחרים הדורשים את הויטמינים הללו. דבש- מעבר לתכולת הפחמימות הגבוהה שבדבש הוא מכיל גם הרבה רכיבים תזונתיים, כמו חלבונים, חומצות שומן, ויטמינים, מינרלים וגם אנזימים, הורמונים, פולן. כל אלו שמים את הדבש במקום גבוה ביותר ברשימת המזונות עתירי האנרגיה. ישנם סוגים רבים של דבש כשההבדלים יכולים להיות קשורים לפרחים שמהם נאסף הצוף (פרחי הבר, הדרים, אקליפטוס, אבוקדו ועוד), או להתהליכי העיבוד של הדבש. דבש טבעי הוא דבש שלא עבר חימום ומרקמו ישתנה בהתאם לטמפרטורה- הוא נוטה להתקשות בקור ולהיות נוזלי יותר בחום. דבש שעבר חימום יהיה כמעט תמיד במצב נוזלי. החימום יכול להרוס ויטמינים ורכיבי תזונה אחרים. אסור לתת דבש לילדים מתחת לגיל שנה, מחשש לזיהום הבוטולינום שיכול לגרום לפגיעה קשה במערכת העצבים ולשיתוק.

מנהל פורום נטורופתיה