טחורים ודלקת קיבה. מה לאכול?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

12/05/2006 | 22:30 | מאת: תומר

שלום. אובחנתי לפני כחודשיים בדלקת קיבה ובקע שרעפתי גולש 3-6 ס"מ. בנוסף לפני מס' ימים התחילו אצלי כאבים חזקים בגלל טחורים. הרופאים אמרו לי מה לא לאכול, בגדול: בצקים, אורז, שוקולד, חריף, שומן וכו' אבל לא ממש אמרו לי מה כן לאכול, ואני כבר כחודשיים ניזון מיוגורטים מרקים וירקות מבושלים. האם תוכלו להמליץ לי על עוד מאכלים שאוכל להעשיר בהם את התזונה שלי כרגע? תודה רבה מראש שבת שלום ושבוע טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
13/05/2006 | 01:02 | מאת: יונתן

שלום, אני ממליץ על עשב שעורה. לי היו בעיות רציניות גם כן באזור, והן נפתרו. אני רוכש דרך שחר לרר - [email protected]

תומר שלום אתה יכול לאכול:תפוחים מרוסקים, תאנים, דגים וירקות (עדיף מבושלים/מאודים), לא יותר מדיי מוצריי חלב(מגבירים דלקת) אם כבר יוגורט ביו/אקטימל ובכלל רצוי פרוביוטיקה, אנזימיי עיכול(למנוע חומציות הקשורה לבקע)סותרי חומצה-כמו אגוזים, שקדים, טחינה . כן- גם אורז מלא, דוחן,דייסה דלילה,גריסיי פנינה, נבטים, וביצים. שתייה חופשית הכוללת תה צמחים ובעיקר תה ירוק,מיץ פירות טבעי. בהמשך (בעת רמיסיה)תוספת של סיבים תזונתיים לנושא הטחורים. תוספים:כלורופיל, ויטמין-A ,סידן. משחת הממליס לטחורים. לבריאות

מנהל פורום נטורופתיה