לאורן- דבש מול סוכר- שאלת המשך...
דיון מתוך פורום נטורופתיה
גם אני חשבתי עד לא מזמן שדבש מכיל הרבה יותר מינרלים וויטמינים מהסוכר, אך הסתכלתי על הרכיבים של הדבש שמצוינים על גבי האריזה ולא ראיתי- "חלבונים, חומצות שומן, ויטמינים, מינרלים וגם אנזימים, הורמונים, פולן." כמו שכתבת. ראיתי פחמימות, מעט חלבון (0.2 גר') ונתרן. לא ויטמינים או מינרלים וגם לא שומן, שבד"כ מצוינים על האריזה (הורמונים ואנזימים לא מצוינים מן הסתם גם אם קיימים). אם הדבש מכיל את כל המרכיבים הנ"ל, למה לא מצוין? הרי זה האינטרס של החברה בשביל למכור, לא? וזה דבש איכותי של יד מרדכי, שאכן משנה את מרקמו בקור. אז השאלה שלי היא שוב, מדוע דבש נחשב בריא יותר?
היי לך סטודנטית, יש לך שם? תראי ישנם חוקרים ומדענים שבדקו את הנושא לעומק, ישנם כוורנים (אנשים שמתעסקים עם מוצריי כוורת)שעוסקים בזה שנים ובעלי ידע רב בנושא , אני רק מעביר לך את מסקנותיהם ומה שאני רואה לנכון (ממה שלמדתי),מעבר לכך קטונתי, אני לא חוקר לא מדען ולא כוורן ולא עובד בחברות המשווקות את המוצרים הללו -לא ביד מורדכיי(שאגב היום שייך לחברת הממתקים-עלית). מה שאני יכול להגיד לך שהכמויות הן מזעריות-אבל עדיין קיימות ולכן מצד אחד הערכיות של הדבש עולה על הסוכר ומצד שני בגלל מזעריות הכמויות כנראה שלא רושמים אותם כלל , זה מה שנראה לי, אם למעין או למשהו אחר -יש הסבר נוסף או אחר אשמח לשמוע גם אני. שבוע טוב ומתוק מדבש