קוליטיס
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום אני סובלת מקוליטיס 8 שנים הייתי אצת נתורופת שייעץ לי את התפריט הבא - לא לאכול גלוטן לא לאכול מוצרי חלב לאכול קטניות אשמח לקבל חוות דעת על הייעוץ שניתן לי.
אפי שלום הגלוטן קשור לרגישות יתר המתייחס למחלת הכרסת(צליאק).מדובר על רגישות לחלבון הנמצא במוצרים המכילים גלוטן-חיטה, שיפון שעורה שיבולת שועל, אך אני חושב שההמלצה ניתנה במשנה של זהירות לאוו דווקא מהגלוטן עצמו אלא מאותם חומרים עצמם שאכן מכילים את הגלוטן- היכולים לגרום רגישות למעיים-עצם מעברם במעיים. אכילת מוצריי חלב -מסכים-חלב ומוצריו (למעט ביו-יוגורט)מגבירים מצבים של דלקת וליחה-וזה גם תלוי בסוג הקוליטיס(כיבית או דלקתית). כמו-כן עלייך להמנע גם מ:סוכר לבן, קמח לבן, חלבון ביצים. לאכול:דוחן, דייסה של גריסיי פנינה או אורז , בננות, מזון עשיר בויטמין -K כמו נבטי אספסת, חלמון ביצה, יוגורט-ביו.מיץ גזר, כרוב וסלרי. רצוי להוסיף:כלורופיל, ויטמין-A וקלציום בכדיי לשמור על הכיסוי האפיתלי של המעי הגס. שבוע טוב ובריאות שלימה
אורן תודה רבה על התשובה בדבר נוסף רציתי להתייעץ - שמתי לב שההתקפים מופיעים לאחר כעס,לחץ,מתח האם ישנן טיפות או כדורים להרגעת המצב. תודה שוב אפי