חומצה פיטית
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, קראתי את תגובתכם בעניין חומצה פיטית בטחינה ואשמח לקבל מידע נוסף. מהי חומצה פיטית? מה הנזק שהיא גורמת? האם אדם טבעוני שאינו צורך מוצרים מהחי ושטחינה היא מזון בסיסי ויומיומי בתפריט שלו, ומן הסתם מקור סידן מרכזי, אמור להקטין את כמות הטחינה? האם בשקדים אין חומצה פיטית? תודה מראש על התשובות. גילי.
לקריאה נוספת והעמקה
חומצה פיטית היא תרכובת זרחנית, שנמצאת בהרבה מזונות צמחיים, בעיקר בגרעינים שלמים - חיטה, שעועית, אפונה. יש לה תכונה להתקשר עם מינרלים כמו סידן.החומצה הפיטית מקשה על ספיגה של מינרלים בגוף, אך רוב החומצה היא נהרסת בבישול.בכל אופן אין צורך בפאניקה וכמו כל דבר במינון הנכון אינו מזיק, כלומר הגוף זקוק מעט לזרחן ע"מ לשמור על גמישות וחוזק של העצמות ולמנוע בריחת סידן. יום טוב