משקה סויה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
אחת מחברות המזון המובילות בארץ כותבת שמשקה הסויה שלה מיוצר בישראל בתהליך ייצור חדשני וטבעי של חברה קנדית (פטנט רשום בארה"ב ובקנדה), השומר על הוויטמינים, המינרלים והרכיבים הייחודיים הטבעיים של פולי סויה (שלא עברו הנדסה גנטית) - כולל הפיטואסטרוגנים שהם בעלי תועלות בריאותיות רבות. האם ניתן לקבל את הדברים הללו, מבחינה נטורופתית?
צריך לבדוק את הרכיבים 1/1 ולראות בדיוק מה מכיל המוצר. הנטורופתיה אינה קובעת חוקים אם לאשר או לקבל מוצר כזה או אחר היא -בעזרת המטפל יכולים לייעץ וגם על זה הדיעות יכולות להיות חלוקות כפי שתלכי ל-2 רופאים וכל אחד יגיד משהו אחר. בשורה התחתונה-כן ניתן לקבל -אם החברה אכן אמינה.
גבינת סויה שאני אוכל מורכבת כדלקמן: פולי סויה, מים, סוכרוז, מלח וסורבט (ללא הנדסה גנטית). ב-100ג' שלה יש 86 קק"ל. חלבון-8%, פחמימות-2.4%, שומן-5% (רווי-0.8%), סידן-140מ"ג, נתרן-580מ"ג. האם זה נראה לך טוב (מבחינה בריאותית/נטורופתית)? אשמח לקבל תגובתך.