חלב ? ופתרון יעיל ומהיר בדלקות ?
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, שנה טובה ומבורכת. לצערי התחלתי את השנה החדשה עם דלקת ריאות קשה החל 21.9.2006 אני מטופל בעזרת אנטיביוטיקה, לאחר שלושה ימים יש שיפור אך ידוע לי כי יש גם שנשארים משקעים בכבד בזמן טיפול אנטיביוטי. כיצד אוכל לשפר את המצב בכבד (הומלץ לי על מוצרי BIO) ,ונאמר לי שכדאי להפסיק אם מוצרי חלב פרה ושאינו מתעכל במערכת העיכול ולעבור למוצרים על בסיס (צאן , בקר) האם המשמעות לוותר על כל צורי החלב ומרכיביו (ג.צהובה, אשל, קוט'ג וכ"ו) הרי כבר מאות שנים אנו צורכים מוצרי חלב ? האם שינו זה יתקן את נזקי העבר ? כמו כן הומלץ לי לצרוך מוצרי BIO על בסיס יומי על מנת לחזק את המערכת החיסונית ? למרות שהוטב מצבי לאחר דלקת הריאות אני עדיין סובל מהתקפות שיעול כואבות בגרון, יובש בגרון ותחושת שריטות (חול) בגרון - מה מומלץ ?
דלקת ריאות דורשת מעט זמן עד להחלמה . סבלנות . סיים טיפול אנטיביוטי במלואו וחזור למעקב רופא . אין משמעות רבה לתזונה בשלב זה מרק עוף עשיר בירקות מומלץ בימי המחלה במצבים מסוימים נהוג להמליץ על פרוביוטיקה
הפגיעה העיקרית ממתן אנטיביוטיקה הינה הפגיעה במעיים ובכדי למנוע זאת יש לצרוך את הפרוביוטיקה כתוסף ולא דרך מוצריי חלב(אקטימל וכו').מה גם שחלב ומוצריו,וכן גם מוצרים אחרים כמו:סוכר לבן, דברי מאפה,מיצים מוגזים, בוטנים ובננות הינם ידועים כמגבירים מצב דלקתי.ניתן לעבור לתזונה בריאה יותר כמו סויה ומוצריה, ביצים, לחם מקמח מלא , ירקות כתומים בעיקר וירקות בכלל ופירות. לנושא של השיעול והגרון תוכל לצרוך במקביל:COUGH CARE בסירופ של חב' סופהרב . בריאות שלימה