אנזימים לפירוק חלבונים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
ברצוני לשאול כיצד אפשר לוודא אם יש בגוף ליקוי בפירוק חלבונים בגלל מחסור באנזימים מפרקי חלבון? ועוד: אם אכן מתגלה כי יש ליקוי כזה האם ניתן לסייע בנטילת אנזימים כאלה בצורה מלאכותית (כמו למשל נטילת לקטזין במקרה של אי סבילות לסוכר החלב)? האם צריכה קבועה של פפאין (שלמיטב ידיעתי הוא אחד ממפרקי החלבון) תוכל לסייע בכך, או שמא מוכרחים לייחד אנזים מפרק חלבון לכל סוג של הפרעה? בתודה מראש.
ניתן לראות עפ"י בדיקות דם ושתן (עודף חלבון מופרש בשתן-יוצר מעט קצף)כמו-כן עפ"י הסימפטומציה -אם יש בעיה לאחר אכילת מוצרים המכילים חלבון:כאבי בטן נפיחות ו/או בעיות עיכול אחרות, ניתן לשער שיש מחסור באנזימים המפרקים חלבון, ניתן לקחת אנזימיי עיכול מתאימים בהתאם לצורך ולבעיה. בריאות שלימה
שלום שלומית, יש לאבחן קושי בעיכול חלבונים בהתאם לסימפטומים ולתמונה הקלינית: גזים, כאבי בטן, אי נוחות , עוויתות, נפיחות, חלקיקים לא מעוכלים בצואה, גרד בפי הטבעת ועוד.. כמו כן ניתן לבדוק את נושא החומציות בקיבה - תת חומציות מעידה גם על עיכול לקוי של חלבונים , יש לערוך פרוטוקול באמצעות לימון, חומץ וכ'ו.. יחד עם ארוחה חלבונית , עלייך לערוך את הבדיקה מול מטפל. במידה האיבחון מראה עיכול לקוי , יש להתאים תזונה יומיומית מתאימה - הפרדה של מזונות למשל חומציים ובסיסיים, להרבות בנבטים ונבטוטים ועוד.. כמו כן התאמה של תוספי מזון המתבססים על שילוב של פרוביוטקה ואינזימי עיכול. בהצלחה!