שלשול מאנטיביוטיקה-דחוף
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב. לפני כשלושה ימים התחילה לי דלקת חריפה בגרון שהתלוותה עם חום גבוה.. לא רציתי לקחת אנטיביוטיקה תחילה כפי שהרופא המליץ לי - ניסיתי הרבה קפסולות שום וגירגור מי מלח וויטמין C אבל לקראת הערב של היום הראשון המצב רק החמיר והתחלתי לקחת את האנטיביוטיקה - מוקסיפן בלית ברירה.. יש לי רגישות גדולה בעיכול וידעתי שאנטיביוטיקה לא טובה לעיכול כלל.. המשכתי לקחת ויטמין C ושום וכחצי שעה לפני כל כדור מוקסיפן לקחתי JARRO DOPHILUS על קיבה ריקה . היום התחיל היום השלישי המצב שלי הרבה יותר טוב.. החום ירד לגמריי והדלקת פחתה אך עדיין מורגשת . הבעייה היא שהתחילו לי שלשולים חמורים. לקחתי כדור מוקסיפן אחד בבוקר.. ואני לא יודעת עכשיו מה לעשות. האם להמשיך את האנטיביוטיקה? איך אני יכולה עוד למזער את הנזק? מה כדאי לי לאכול? אורז לבן? יוגורט? אני מאוד אודה לכם אם תוכלו לעזור לי..
1. איזה מינון של ויטמין C לקחת? ישנם אנשים שמעל 1500 מ"ג ביום כבר משלשלים 2. נסי לקחת את הג'ארו דופילוס שעה-שעתיים אחרי האנטיביוטיקה ועם משהו קטן לאכול, לא על קיבה ריקה. 3. הפסיקי עם השום. בהצלחה טלי
מיכל שלום יתכן מאד שהאנטיביוטיקה גרמה לך לשילשול-זוהי תופעה מוכרת, אך אנו לא מוסמכים להפסיק לך את הטיפול בה, אלא הרופא המטפל. יתכן גם שכל הקוקטייל הנ"ל שעשית אנטיביוטיקה+תוספים גם הוא גרם לגירוי ולשילשול. הצעתי לך להפסיק כעת עם השום, לא נראה לי שהגורם הוא מהויטמין -C כי במקרים אלו הגוף דורש ויטמין -C בכמות גבוהה ויכול להגיע לכמויות של אלפי מ"ג עד שיגיע לסף שילשול-מה שאומר שאנו בעודפי ויטמין-C. עם זאת יתכן והויטמין-C שלקחת חומצי? וזה משהו שגם יכול לגרום לרגישות. בקיצור -לגביי האנטיביוטיקה תשאלי את הרופא המטפל, הפסקה עם השום, ויטמין C נשאר בסימן שאלה וחשוב להמשיך עם פרוביוטיקה אפילו במינון של 3 פעמים ביום ולא על קיבה ריקה אלא לאחר ארוחה. וגם לפחות שבועיים-שלושה שבועות לאחר סיום האנטיביוטיקה במינון של 2 ביום סוף שבוע נעים