דגים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, יש לי 2 שאלות: א. האם סלמון נורווגי מעושן (תוצרת סטרלינג סיפוד), שכתוב על אריזתו "עישון טבעי", מסרטן כמו כל מזון מעושן? ב. איזו כמות (בכפות, לא ב"מנות") של טונה משומרת רצוי לאכול במשך שבוע? תודה. אלי
אלי שלום, תחדש לי מהו עישון טבעי? כמו שסוכר זה טבעי?כמו שעישון סיגריות זה טבעי? תהליך העישון אכן גורם לניטריטים מה שיכול להגביר את הסיכון לחלות בסרטן,אז אינני יודע מה הכוונה כאן ל"עישון טבעי" באשר לשאלתך השניה למה אתה מתכוון רצוי?רצוי למה-האם הנך עוסק בספורט ואתה מדבר על תוספת של חלבון או למה-בכללי קשה להגדיר רצוי כאן,אלא אם ישנה מטרה מסויימת
אורן שלום, ובכן, אתייחס לשאלותיך. א. מאחר שאני אינני מומחה (דיאטן או נטורופת), אינני בקיא בצורות העישון השונות (עישון דגים, כמובן), ואולם אני מניח שקיימות צורות עישון שונות (זה נראה לי מאוד הגיוני, כשם שקיימות צורות בישול שונות, או צורות הכנה שונות של מזון) - אולי עישון על האש, עישון עם חומרים מסוימים, עישון בלי חומרים נוספים, וכו'. חשבתי לתומי שאתה בוודאי מכיר אותן ולכן שאלתי, וסקרנותי בעניין זה נותרה בעינה. אוליי תוכל, בבקשה, לבדוק זאת? ב. באשר לכוונתי במונח "רצוי", כוונתי היא רצוי מבחינה בריאותית כללית (ובכלל זה, למשל ובעיקר, קבלת חומצות שומן בריאות, ללא סיכונים ממשיים העלולים להיגרם מצריכת מזון משומר). מקווה שהבהרתי את שאלותיי ואשמח לקבל תשובותיך עפ" הבהרותיי. אלי