תה מפקעות ורדים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שמעתי רבות אודות ערכו התזונתי הגבוה של תה העשוי מפקעות ורדים, בין היתר נאמר שהתה מכיל כמויות מרשימות של ויטמין C. אני מאוד נהנית משתיית התה הזה (הוא מרגיע וטעמו מעודן ביותר), אבל זכור לי משיעורי כימיה (או שמא היו אלה שיעורי ביולוגיה? עבר הרבה זמן מאז..) שויטמין C לא ממש שורד בבואו במגע עם מים רותחים. איך זה מתיישב עם הטענה לפיה בתה (שאותו מכינים ע"י מים רותחים, כמובן) פקעות ורדים יש ויטמין C בכמות נכבדה? אני אמשיך לשתות את התה בכל מקרה, אבל אני רוצה לדעת מהו ערכו התזונתי האמיתי.
האפקטיביות של ויטמין-C במקרה זה יכולה להיות טובה בתנאי שתשתי את המשקה קר, כלומר את צודקת-ויטמין -C אכן נהרס בחום