תחליפים למאכלים שמכילים סידן
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, אם לא אוכלים מוצרי חלב ולא אוכלים בשר, הבנתי שיש תחליפים לקבלת סידן כמו למשל שקדים, שומשום מלא, פקאן וכו'. השאלה שלי היא האם כמות הסידן המתקבלת מהמוצרים האלה תהיה זהה גם אם אני אשתמש במוצרים האלה בתור רכיבים בעוגיות? כלומר, ארסק את האגוזים ואערבב עם קמח מלא ואעשה מהם עוגיות, האם בכל זאת כמות הסידן שאקבל מזה תהיה זהה לכמות שתתקבל מאותה כמות של אגוזים בצורתם הטבעית?
אני לא נכנס לחישובים, אני מניח שזה יהיה פחות-כי כמה עוגיות את כבר יכולה לאכול...מעבר לכך אם יש חשש שאינך מקבלת מספיק סידן ואת כבר בשנות ה-40+ כדאי לתחזק את הגוף עם תוסף סידן.בהצלחה
היי פנינה, לרוב אנחנו לא מקבלים את צריכת הסידן המומלצת כיום נעה 1200-1500 מ"ג, עליי להכיר יותר טוב את תזונתך על מנת לבדוק אם את צורכת מספיק סידן חוץ מהאגוזים של העוגיות.. שאת גם מחממת, אופה אולי וזה לא מוסיף לערך התזונתי. על מקורות הסידן תוכלי לקרוא בקישור הבא: http://www.natureopathy.co.il/home/artdetails.aspx?mCatID=16124&artID=2836 בהצלחה!