קנדידה שחזרה לאחר 4 שנים
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום, לפני 4 שנים ללא קנדידה וגינלית, הרגשתי בימים אלו ששוב הקנדידה חזרה. לא ברמה קשה, אלא ממש קצת. הכוונה שראיתי שיש מן גרגירים "גבינתיים" בוגינה (ממש מעט). בעזרת הפורום כאן, קיבלתי מענה לכל שאלותיי ובזכות כך, ובזכות דיאטה אנטי פטרייתית, הפטרייה נעלמה לגמריי למשך 4 שנים. לאחר שנה שראיתי שאין לי קנדידה יותר, התחלתי לאכול רגיל. הכל היה בסדר למשך 4 שנים. בעקבות הופעתה של תחילת הקנדידה, אני רוצה לחזור שוב לדיאטה אנטי פטרייתית כדי למנוע את ההשלכות הקשות של הפטרייה. אני שוב קוראת על מה שצריך לאכול, ואלו דברים צריכים להמנע מהם בתקופה של הדיאטה הזו. רציתי שוב להעזר בכם, כדי להזכיר איזה סוגיי לחם עליי לאכול. בזמנו קניתי לחם ללא סוכר וללא שמרים, אך לא זכור לי איזה סוג. אשמח אם תאמרו לי איזה סוגיי לחמים אני צריכה לאכול. ודבר נוסף, במהלך הדיאטה הזו לפני 4 שנים, נמנעתי לאכול דברים עם חומרים משמרים. האם עליי שוב לחזור ולאכול ללא חומרים משמרים, או שזה לא קשור לבעיית הקנדידה? אשמח מאוד לקבל שוב את עזרתכם ותמיכתם הנהדרת. ואם יש באפשרותכם להפנות אותי ברשת או דרכם, לקבלת מידע מפורט על הדברים שמותר או אסור לאכול בתקופה זו של הדיאטה. תודה מראש, שיר
זכור לי שמומלץ לשתות בבוקר חליטה של זרעים. האם מדובר בזרעים של אניס? קימל? או זירעיי פישטן? זכור לי שזה בשביל ניקוי הקייבה. אודה על העזרה, שיר
ראשית אני שמח לשמוע שהיינו לך לעזר בעבר. ובהחלט נשמח לעזור שוב. תזונה מומלצת בזמן הטיפול בקנדידה: יש להמנע מהמזונות הבאים:שמרים וכל המזונות המכילים אותם, כל סוגי הסוכר ותחליפיו, מוצרי סויה, מוצרי תירס, אלכוהול,בוטנים, משקאות ממותקים, פירות מתוקים, פירות יבשים,מוצרי חלב מתוקים,שימורים, רטבים ומזון מוכן מזונות מומלצים בזמן הטיפול: ירקות חיים ומבושלים מכל סוג (להוציא החומציים למי שצריך), מרק ירקות בלי הגבלה כולל שורשים ועלים. ביצים, דגים, עוף, הודו. שמן מכבישה קרה. דגנים מלאים: אורז מלא, כוסמת, גריסי פנינה, קוואקר, קינואה, בורגול.שקדים, אגוזים, גרעיני דלעת וחמניות (טבעי). יש לשתות הרבה מים (מינרלים) לניקוי הפטרייה מהגוף, תה צמחים: בבונג, קלנדולה, מליסה, שן ארי, שוש קירח, סירפד. בהצלחה
בוקר טוב, אני המשיך לשרשר כאן את הודעותיי בקשר לבעיית הקנדידה, על מנת שלא אפתח הודעות חדשות. בדקתי בהרבה אתרים ברשת וגם בספר שיש לי בבית לגבי אינדקס הגליקמי. בקשר דלעת, בטטה וגזר - בכל מקום יש לו אינדקס גליקמי שונה. בחלק כתוב שהם בעליי אינדקס גליקמי גבוה, ובחלק כתוב שהם בעליי אינדקס גליקמי נמוך. ראיתי באתרים שונים שאינדקס הגליקמי שונה זה מזה, למשל: גזר הוא בעל אינדקס גליקמי - 101 בטטה אפוייה - 60 דלעת - 107 ובמקומות אחרים וגם בספר שלי כתוב: גזר מבושל - 85 (וגזר חי הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך) בטטה - 50 דלעת - 75 אני יודעת שצורת הבישול של כל ירק משנה את האינדקס הגליקמי שלו. אז זה מאוד מבלבל, ואני לא יודעת בדיוק באיזה מקום אפשר למצוא את האינדקס הגליקמי הנכון. אני רוצה למשל להכין מרק ירקות, וידוע לי שירקות שורש הם בעליי אינדקס גליקמי גבוה. ובמקומות אחרים כתוב שהם בעליי אינדקס גליקמי נמוך... (ממש מבלבל). אילו ירקות עליי להוסיף למרק ירקות, על מנת שהאינדקס הגליקמי לא יהיה גבוה? - ושאלה נוספת: פסטה דורום -. האם מותר לאכול אותה בזמן דיאטה זו של קנדידה? אודה לכם מאוד על ההבהרה ועזרה, שיר