סוכר ותחליפים STIVIA
דיון מתוך פורום נטורופתיה
BMI תקין .רמות סוכר בדם נורמליות -בערך 91 . סובל ממחלת קרוהן כמעט 30 שנה . בכנסים שהייתי בעבר בנושא קרוהן וקוליטיס דיאטניים ממליצים להוריד את צריכת הסוכר המזוקק כמה שיותר. מאז אני משתמש באבקת סטיבייה עם התה (צמחים )\ קפה(מעט ) וכו' . אני לא אוכל כמעט עוגות ,עוגיות ודברים מתוקים . אוכל פרוסת לחם \ פיתה עירקית \ מעט קורנפלקס בבוקר . מידי יום אני משתדל לאכול תפוח עץ ,תפוז , לפעמים בננה . ירקות לא עושים לי טוב ולכן אני נמנע ,להוציא חצי עגבניה ליום . שותה 2-3 כוסות ספרייט דיאט ליום עם האוכל . האם צריכת סוכר מועטה מהמזון ושימוש בתחליף סטיביה על בסיס קבוע לא עלולה לגרום לחוסר סוכר בדם שעלול לגרום לחוסר אנרגיה , דיכדוך ,חולשה ? מה דעתך ?
התשובה היא לא כי אתה מקבל את הסוכר מהפירות וגם כמעט בכל מזון ישנו סוכר אפילו בלחם . מעבר לסוכר הלבן בקרהון מומלץ להמנע מכל סוג של מזון שמגביר את הפקטור הדלקתי כמו:משקאות מוגזים...כן, כן-גם ספרייט,דברי מאפה(כפי שהנך מקפיד),קמח לבן,חלב ומוצריו. בריאות שלימה:
שלום עמיקם, סוכר אינו מגיע רק ממתקים, עוגות ועוגיות, סוכר ופחמימה מבחינה כימית הם זהים, אך קיימת נטייה לקרוא לפחמימות הפשוטות והמזוקקות - סוכרים. זאת אומרת שלחם, פיתה עירקית, קורנפלקס - כולם סוכרים.. אגב הוכיחו שחולי קרוהן נטו לאכול הרבה סוכרים - דגני בוקר (קורנפלקס) לפני שהם חלו. לכן אני ממליצה לך על תזונה נטולת סוכרים,הפחתה של חלבון מהחי, אלמניציה למזונות אליהם קיימת רגישות, יותר סיבים בתפריט (לא במצב אקוטי) ועוד .. בהצלחה!