סוכר וממתיק

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/01/2009 | 17:22 | מאת: אלינוער

שלום לנטורופת/ית, אני שותה 1 ספל קפה, 1 ספל קקאו, וכן 2-3 כוסות תה קר. באיזה ממתיק רצוי להמתיקם - למשל בסוכר חום או לבן או בסוכרלוז, ואולי בליצוף? אני בגיל מתקדם, רזה, רמת הגלוקוז שלי בדם בצום - 95, ורמת ההמוגלובין A1c - הינה 5.8. תודה מראש. אלינוער

אלינוער שלום, לדעתי רצוי לך להמתיק בליצוף או בסטיביה משתי סיבות:1-המתקה בריאה יותר ששומרת על רמת סוכר תקינה 2-רמות הסוכר אצלך גבולית וכדאי לשמור ולשאוף להוריד אותה מעט. סוף שבוע טוב

09/01/2009 | 13:49 | מאת: אלינוער

ד"ר מזרחי שלום וברכה, על רקע תשובתך אעיר ואשאל: 1. לא מצאתי סטיוויה בחנויות טבע שם אני נוהגת לקנות - הם טוענים שסטיוויה הוסרה מהמדף, וכנראה יש בעיה כלשהיא (בטיחות) בסטיוויה. 2. מניסיוני, הסטיוויה לא ממש ממתיקה (למרות כל הפרסומים כאילו שהיא ממתיקה מאוד), ולעומת זאת יש לה טעם לא טוב. 3. לא ברור לי מתשובתך האם המתקה בליצוף בריאה יותר מהמתקה בסוכרלוז (שכמות הקלוריות בו נמוכה בהרבה, ולמיטב זיכרוני הוא דווקא נחשב לממתיק ראוי). 4. האם נטילת כרום פיקולינט עשויה לשמור על רמת הסוכר, הכמעט גבולית, שלא תעלה? מהתכתבות שקראתי בין גולשים לבין הפורום, לא ברור לי אם תוסף זה בטיחותי. שבת שלום. אלינוער

מנהל פורום נטורופתיה