עלי סרפד טריים, גזים ועוד

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/02/2009 | 07:29 | מאת: ענת

שלום למעיין ולאורן, יש לי בגינה סרפד ותהיתי אם אפשר לאכול או לחלוט עלים טריים ומה הכמויות המותרות.אגב יש לי תינוקת בת חודשיים שאותה אני מניקה באופן מלא. ,כן רציתי לדעת אם שינויים הורמונליים אחרי לידה יכולים לגרום לגזים אצל האם ? אני סובלת מגזים בשעות הצהריים ואחה"צ וניסיתי בשיטת האלמינציה לברר איזה מזון עושה לי את זה ולא מצאתי. אני ממעטת לצרוך מוצרי חלב (יוגורט ביו אחד ליום ומידי פעם גבינת ריקוטה מחלב בופאלו)אני נמנעת מקטניות, פרי הדר ומצליבים.שאלה נוספת של חברה : האם בישול של עלי כרוב הורס את האנטי אוקסידנטים שבו ? שאלה אחרונה בהחלט : אני מאוד אוהבת טחינה גולמית אבל הבנתי שזה שמן מחומם ורעיל מאחר ובתהליך הניפוי של השומשום והייבוש משתמשים בטמפרטורה של כ-100 מעלות. האם יש טחינה/חמאת שומשום שאכן מיוצרת בכבישה קרה בפחות מ-40 מעלות ואפשר לצרוך אותה מבלי לפשוט את הרגל ? תודה מראש, ענת

03/03/2009 | 00:27 | מאת: מעין זעירא

שלום ענת, קודם כל את בהחלט יכולה לעשות חליטה של סירפד מהגינה, היחס הוא של כף סירפד על כוס מים, הוא גם מומלץ בזמן הנקה כי הוא מרבה חלב ועשיר בברזל וסידן כך שהוא משלים חסרים תזונתיים של הההריון וההנקה. גזים נגרמים בעיקר מהמזונות, אני מניחה שיש הרבה מזונות שמעודדים גזים בתפריט שלך אואינך מודעת אליהם וכדא לברר, למשל גם עגבניות, תפו"א ,חצילים, פטריות, פטרוזילה, בצל שום ועוד..וגם מעט מוצרי חלב עלולים לגרום לגזים. לגבי בישול עלי כרוב ובישול של ירקות בכלל, כל חימום פוגע בערכו התזונתי של המזון ולכן נעדיף ירקות טריים, אבל זה לא אומר שהכל נהרס לגמרי.. לגבי הטחינה, קיימת טחינה גולמית משומשום מלא בכבישה קרה, טחינה "אמארה " למשל.. רק בריאות!

מנהל פורום נטורופתיה