גבינות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

20/07/2009 | 10:55 | מאת: ליאת

שלום וברכה! יישר כח על הפורום! יש לי כמה שאלות: 1.במסגרת מעברי לתזונה בריאה יותר, אני אוכלת גבינת עיזים. מה ששמתי לב, שבכל גבינות העיזים ישהם חומרים משמרים(כל מיני E \למיניהם) ואילו בקוטג, גבינה לבנה ממקור בקר אין. אז מה עדיף??? 2.אני בהריון ודואגת לרמת הסידן, מה עוד חוץ מטחינה(שקצת נמאסה בכל צורותיה השונות..) 3.האם צריך לקלף את השקדים לפני אכילה..?? גם אם זה חופן ביום..? בתודה מראש!

ליאת ישנם סוגים שונים של-E יש שמזיקים מאד יש בינוניים ויש נטרלים שלא מזיקים כלל. צייני איזה E (מספר)וננסה לעזור. לא צריך לקלף שקדים , גבינות מצאן מצויינות. בקשר להריון שיהיה בשעה טובה אני מקווה שאת צורכת מולטי מתאים ואם ישנו חשש לסידן נמוך ניתן לקחת גם תוספת של סידן.

20/07/2009 | 13:40 | מאת: מעין זעירא

שלום ליאת, ה- E יים..למיניהם מתחלקים לצבעי מאכל ולחומירם משמרים, אלה הנמצאים בגבינות העיזים הם חומרים משמרים, הם לא קיימים בכל גבינות העיזים, אלה הנמכרים בסופר של החברות הגדולות מכילים E יים ואלה הנמכרים בחנויות טבע של משקים קטנים אינם מכילים חומרים משמרים, שימי לב זה משתנה מחברה לחברה. מקורות טובים לסידן: ירקות עליים ירוקים, ברוקולי, סרדינים, שקדים, "שקדיה", סומסום טחון, תאנים מיובשות, אגוזים, זרעים.. בהצלחה!

מנהל פורום נטורופתיה