פלפל
דיון מתוך פורום נטורופתיה
האם הפלפל הירוק מכיל חומר ששמו סולנין? יש בעיה איתו לחולי פרקים? או שאין בעייה איתו? והאם הוא מתאים לשאר האוכלוסייה בלי בעיות למינהם
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אלעד, סולנין הוא רעלן טבעי הנמצא בכמה מזונות: פלפלים- בכל הצבעים, אבל הכי הרבה יש בפלפל הירוק, בעגבניה, תפו"א, חצילים וטבק. הוא אינו מומלץ בדלקות בכלל ולא רק בדלקות מפרקים, כלומר הוא חלק מתזונה אנטידלקתית, כמו כן עלול להעלות את רמת החומציות, לכן לא מומלץ במצבי ריפלוקס, הרניה, צרבות וכ'ו.. כמו כן ישנן רגישיות נוספות, מי שרגיש לסולנין עליו להימנע ממנו בתפריט.