טיפול בקנדידה גורם לגזים אנא עיזרו לי
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום רב, מזה חודשיים אני בתזונת קנדידה מחמירה עקב עייפות וכאבי ראש. אני גם טיבעונית כך שבסופו של דבר אני אוכלת לחם שיפון ללא שמרים,אורז מלא,קינואה,ירקות אגוזים וקטניות, שיבולת שועל וחלב סויה ללא סוכר. אני אכן מרגישה טוב יותר וזה נהדר.אבל עקב כל הסיבים התזונתיים הארורים יש לי גזים מטורפים וזה גורם סבל ומבוכה. אני מתכוונת להמשיך בדיאטה עוד כחודשיים אך ללא הגזים,זה כבר בלתי אפשרי.השאלה שלי היא: 1) מה אוכל לשלב בתפריט כדי לאזן את הסיבים:פסטה מקמח לבן? אורז לבן? מה עדיף?(נמאס מקינואה!) 2) איך מתגברים על הגזים? אפילו פחם פעיל לא עוזר ואני קצת חוששת מהדבר השחור הזה. 3) אילו צמחים/עלים/תבלינים יכולים לעזור אבל באופן משמעותי? 4) וגם: האם לחם מקמח שיפון אורגני שיש בו פחות מ0.01 גרם שמרים זה נורא? המון המון תודה!
נטלי שלום, כדאי לבדוק עם מטפל שמכיר אותך ואת בעייתך שהתפריט באמת לא קיצוני מדיי כי זו לא המטרה, צריך שיתאים לך. בנוגע למזונות סופחיי גאזים: שום, ביו-יוגורט, מלפפונים,מיץ גזר וסלק, אניס, כוסברה, שומר, כמון, זנגויל, תה מנטה, שומר, אניס לא ציינת שאת לוקחת תוספים???פרוביוטיקה חובה! אין בעיה עם לחם שיפון. בהצלחה
אורן תודה, התשובות שלך אדיבות. אין מי שמטפל בי כי זו פעם שלישית שאני עושה טיפול בן 4 חודשים בקנדידה (יוצא בערך אחת לשנתיים). אני נוטלת פרוביוטיקה (2 ביום), חומצה קפרילית (2 ביום), תמצית קלינטוקס של סולגר (1 ביום) ויטמינים ומינרלים - במידה . אני נמנעת משום בגלל הריח ולדעתי הוא לא סופח גזים אלא להיפך! אמקד את השאלה שלי: 1- מה עדיף לי לשלב בתפריט למניעת קנדידה: אורז לבן או קמח לבן? 2- פחות מ0.01 גרם שמרים בלחם זה בסדר? הם לא מתרבים במערכת העיכול או משהו כזה? 3- שאלה אחרונה. המדקרת שלי הציעה לי תמצית GUI PI TANG למתח נפשי וחוסר צ'י. בכל תקופה שנטלתי את הפורמולה הרגשתי טוב - יותר נחת ואנרגיה, פחות מתח. השאלה שלי היא: האם אין סיכון בלקחת את הפורמולה לאורך תקופה? מהי התקופה שנראית לך בטוחה ליטול את הפורמולה? האם חצי שנה רצופה זה בסדר? האם מחקרים רפואיים כלשהם קיימים בנושא? תודה רבה, אנסה את סופחי הגזים שהצעת! נטלי