טיפול נטורופטי לאלצהיימר
דיון מתוך פורום נטורופתיה
מהו הטיפול הנטורופטי למחלת האלצהיימר
שלום רב תלוי במידת התקדמות המחלה. באם המחלה הינה בתחילתה אפשר יהא לנסות נוגדי דלקת צמחיים. אך אם המחלה השתרשה לה וגרמה נזק לרקמה זו לצערי תופעה בלתי הפיכה. כאמור , תלוי במידת ההתקדמות. לרשותך. רמי מור
שלום שי, מתוך נקודת הנחה שעברת בירור מקיף לגבי מצבך הבריאותי ונשללו גורמים היכולים להדמות לאלצהיימר (וכאלה יש רבים ממחלות מטבוליות, דרף חסר תזונתי ועד למצבים פסיכולוגיים), לנטורופתיה יש גישה טיפולית ומניעתית באלצהיימר אשר עקרונותיה הם: 1. המנעות מוחלטת מאלומיניום ע"י: המנעות משימוש בכלי בישול מאלומיניום (לעבור לנירוסטה או פיירקס) או בנייר-אלומיניום לאפייה, המנעות מתרופות שונות המכילות מינרל זה (למשל תרופות לכיבים אשר מנטרלות את החומצה בקיבה ותוספי מזון מסוימים) , המנעות מדאורדורנטים המכילים אלומיניום, שתיית מים מינרלים ללא אלומיניום (במי-ברז יש לעיתים אלומיניום הזמין מאוד לגוף), המנעות מגבינות מעובדות (!) וקרמים על בסיס לא-חלבי (חלקם מכילים אלומיניום), המנעות נאבקות אפייה ומלח שולחני. * תוסף של סידן-ציטראט (וכל תוסף למעשה המכיל חומצה ציטראטית) משפר את ספיגת האלומיניום בגוף ולכן אינו מומלץ. אם הסיבה לסימני האלצהיימר היא רעילות אלומיניום, בגלל צריכת תרופות או שאר הגורמים שציינתי, הרי המנעות מאלומיניום יכולה לגרום לנסיגה של המחלה. 2. תוספי מזון: ויטמיני B, (בייחוד B12, חומצה פולית = B10 ו - B1), אשר מחסור בהם יכול לתת תמונה של אלצהיימר ומילוי המחסור יכול לגרום לנסיגה של המחלה, נוגדי חימצון עם אפיניות למוח, כגון ויטמין E (במינון 400-800 מ"ג ביום אלא אם יש לחץ דם גבוה) ו - C (במינון 500-1000 מ"ג * 3 ביום), רכיבים נוספים ספציפיים למוח ותפקודיו. יש לסולגאר מוצר נהדר בשם BRN-Modulators המכיל הרכב מצויין לאלצהיימר. 4. לתזונה תפקיד מפתח גם בהמנעות מגורמים מזיקים, גם בצריכת מזונות נוגדי-חימצון ועשירים בגורמים אשר מועילים כנגד אלצהיימר וגם במניעת חסרים תזונתיים של ויטמינים, מינרלים ואבות מזון חיוניים אשר חסרונם משפיע על סטטוס המחלה ויכול כאמור אף להיות גורם המחלה: -מומלצת בעיקר תזונה עשירה במגנזיום, המורידה את ספיגת האלומיניום לגוף ואת יכולתו להכנס למוח: ירקות (העיקר ירקות ירוקים-כהים), אגוזים, שקדים, גרעינים וזרעים, תבלינים מיובשים, קמח סויה, מולסה (תחליף טוב לסוכר), דגנים מלאים (דוחן, חיטה מלאה, קוואקר, אורז מלא ...), פירות. -מזון המכיל נוגדי חימצון חשובים למוח (למניעת אותו נזק חימצוני לתאי המוח הנגרם באלצהיימר): ירקות (כתומים, ירוקים, צבעוניים ומגוונים, רסק עגבניות) ופירות טריים. -מזון המכיל תיאמין (B1), חומצה פולית ואבץ: גרעיני חמניות ודלעת לא קלויים, שומשום מלא, אגוזים (ברזיל למשל עשיר ב - B1, קשיו באבץ) ושקדים, סובין אורז (יש באורז מלא), קמח סויה, קמח מלא, קוואקר, ירקות טריים, קטניות (גרגרי חומוס, שעועית, עדשים, אפונים וכו'), פירות, אספסת (סוג של נבטים). -צריכת חומצת שומן אומגה-3 הוכחה כמשפרת תפקודי מוח, היר נמצאת בדגי ים צפוני (סלומון, סול, טונה, בקלה, הליבוט, מקרל) ובזרעי פשתן טחונים טרי. יש להוריד מהתזונה בשר (כולל עוף והודו), חלב ומוצריו וביצים, אשר מכילים חומצת דומן ארכידונית העושה את הפעולה ההפוכה לאומגה-3. 5. ישנם צמחי מרפא מתאימים כגון ג'ינקו בילובה, אשר הוכח כעוזר ברמות שונות כחלק מהטיפול. כמובן שהצלחת הטיפול תלויה בחומרת/התקדמות המחלה ובאינטנסיביות הטיפול. אני ממליצה בחום לעבור את הטיפול דרך ובעזרת נטורופת/ית, אשר ידריכו יותר לעומק בנושא התזונה ויתנו תמיכה ואוזן קשבת, מאחר והמצב הנפשי קשור קשר איתן למצב הגופני ויש לטפל בהיבט זה, אם ע"י שיחה ואם ע"י דרכים אלטרנטיביות כגון עיזוק בספורט מהנה, שחייה, יוגה, תחביב מרגיע וכו'. כמובן שאינני יכולה לצערי לעזור מבחינה זו דרך הפורום. מאחלת לך רק בריאות וכל טוב.