סובין וחיטה זה עושה עצירות או שלישול?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/05/2003 | 15:50 | מאת: ליאור
11/05/2003 | 16:25 | מאת: רויטל ברמן

תלוי. כאשר שותים הרבה נוזלים יחד עם סיבים (רצוי סיבים מסיסים כגון סובין שיבולת שועל או פסיליום ולאו דווקא סובין-חיטה המורכב מסיבים לא-מסיסים) זה משחרר עצירות (אם יש) ופשוט משפר יציאות ע"י הגדלת נפחן ושיפור תכיפות וקלות יציאתם מן הגוף. אם אוכלים הרבה סיבים ללא שתייה מרובה זה עוצר שילשולים ע"י ספיחת הנוזלים הרבים במעיים לתוך הסיבים היבשים, ואם אין שלשולים ולא שותים זה יכול לגרום לייבוש הצואה ולעצירות. יש לזכור כי במצב של שלשולים אקוטיים (למשל קלקול קיבה או בליעת חומרים רעילים לגוף) אין לעצור את השילשול באמצעים של סיבים או גרוע מזה (אימודיום), מאחר והשילשול זו דרכו החכמה של הגוף לשטוף את החיידקים/רעלים המזיקים מן המעיים לפני שהם נספגים בגוף וגורמים לנזק. באותה מידה הקאות כתוצאה מבליעת חומר מזיק/אוכל מקולקל זו הדרך הטובה ביותר להפטר מחומרים מזיקים לפני ספיגתם לגוף ואין לעצור הקאות אקוטיות אלה. לעומת זאת, שלשולים כרוניים הנובעים ממערכת עיכול רגישה, מתח, תזונה לקוייה וכו' אפשר וכדאי להסדיר ע"י הוספת סיבים מסיסים לתזונה ואכילת מזון עשיר יותר בסיבים (כגון ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות וכו').

מנהל פורום נטורופתיה