flax seed oil with lignans

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/08/2003 | 01:57 | מאת: רן

לאחרונה נתקלתי במאמרים רבים בהם מצויינת החשיבות הרבה של לקיחת שמן זרעי הפשתן בתוספת : lignans. שלפי הבנתי הינם סיבים הנמצאים בזרעי הפשתן אשר "הולכים לאיבוד" בתהליך הפקת השמן, ושהינם בעלי ערך מוסף רב מאוד. בחו"ל, במוצרים רבים של שמן זרעי פשתן, מוסיפים חומר זה ע"מ להשביח המוצר. אשמח לקבל התייחסותך לסוגייה זו והאם ניתן להשיג מוצר זה בארץ? (בצורת capsules)

לקריאה נוספת והעמקה
11/08/2003 | 09:59 | מאת: לילך נהרי

רן שלום אכן כשמפיקים שמן, כול שמן שהוא, זורקים את הסיבים התזונתיים הקיימים בצמח. כך גם בזרעי הפשתן. הדרך הטובה ביותר והזולה ביותר לצרוך זרעי פשתן היא לקנות את הזרעים השלמים ולטחון בבית במטחנת קפה (המטחנה תעלה לך כמו בקבוק של תוסף שמן פשתן). אחרי הטחינה יש לשמור במקרר. את הזרעים הטחונים אפשר לפזר על דגני בוקר, סלטים וירקות מכיוון שטעמם ניטרלי. יום טוב

11/08/2003 | 10:32 | מאת: Gubi

רן שלום, אתן לך את העצה שלי בשני גרוש. אם חשובה לך בריאותם של לקוחותיך ואני בטוח שזה אכן כך, נתב אותם בכיוון של צריכת שמן פשתן מעורב בחלבונים עתירי גופרית (קוטג' או יוגורט אורגניים) בתוספת גרגרי פשתן טחונים טרי, לפי שיטת באדוויק. קפסולות שמן פשתן שוות ל- "ת"!!! דאג להשיג שמן ממקור טוב. לטעמי יש רק אחד כזה בארץ. דאג לשמור אותו במקרר ולזמן קצר ככל האפשר. ידע את לקוחותיך על חוסר יציבותו וחמצונו המהיר של השמן ויעץ להם לאחסנו במקרר ובעדיפות בפריזר. יש שתי חברות אמריקאיות שאני מכיר המייצרות שמן בתוספת ליגננים, BARLEANS ו - OMEGAFLO. הן לא מוכרות את השמן שלהן בארץ, ובצדק. מעולם לא הייתי קונה שמן פשתן מיובא. האמת היא כי ממש אין צורך בשמן ליגנן שכן (כפי שלילך כבר כתבה) הוספת הזרעונים הטחונים לתערובת תספק את הליגננים. אני יודע כי יש מרפאים הוליסטיים הממליצים למטופליהם על צריכת שמן פשתן גם כשהוא אינו מעורב בחלבונים. לטעמי זו טעות. אם תהיה מעונין אסביר לך בהזדמנות מדוע. נ.ב - אני יודע גם שבתי טבע רבים מוכרים זרעוני פשתן טחונים של חברות שונות מהמדף. תערובות טחונות אלה מאוחנות לרוב לתקופה לא קצרה ובטמפ' חדר. זוהי טעות גדולה, ולחלוטין לא תורם לבריאותם של לקוחות. עדיף למכור להם גרגרים שלמים, ועל המדף ליד הגרגרים להציע למכירה מספר מטחנות קפה ביתיות לא יקרות. אני טוחן את הגרגרים בבית כמובן ומאחסן אותם במיכל קטן אטום במקרר. אולם גם כך אני טוחן גרגרים לאספקה של לא יותר מ 3-4 ימים. לקוחות מרוצים הם לקוחות נאמנים לשנים.

12/08/2003 | 17:02 | מאת: רן

אתה יכול בבקשה להשאיר לי את האי מייל שלך. יש לי כמה דברים בקשר לנושא שאני רוצה לשמוע את עצתך בעניין.

מנהל פורום נטורופתיה