מעי רגיז וחלב סויה
דיון מתוך פורום נטורופתיה
שלום שמי רחלי אני סובלת מרגישות ללקטוז ומעי רגיז עם ירידה במשקל(שלשולים) העניין מלווה בהתקפי חרדה (אני מתחילה טיפול) ולאחרונה ירדתי 2 ק"ג נוספים (בת 28 1.57מ' ירדתי מ-47 ל -45.) קניתי משקה עתיר קלוריות " סקנדי שייק" להשלמת התזונה. אני קצת מפחדת לקחת את זה עם חלב סויה שמא זה יגרום שוב לתופעה של מעי רגיז (גזים ו/או שלשול) האם חלב אורז בטוח יותר? אני מעדיפה משהו שימנע עד כמה שניתן שלשולים ואף יעצור קצת את העסק מה המלצתכם? איך כדאי להיערך לצום? (אני בד"כ צמה טוב) והכי חשוב! איך אתן ממליצות לי לטפל בעניין עלייה חזרה במשקל?(הייתי רוצה להגיע חזרה ל-51 ק"ג כפי שהייתי לפני שנה...)תזונה,וטימינים וכדומה למי ניתן לפנות? תודה רבה שנה טובה וחתימה טובה רחלי
הי רחלי, ראשית לגבי החלב, באמת כדאי לך להתמקד בחלב אורז שהוא גם קל לעיכול וגם עוצר יחסית. באשר לשלשולים, החרדות והירידה במשקל, עלייך לפי דעתי לרדת לעומק הבעיה ולנסות לפתור אותה מן השורש. מה קרה לאחרונה אשר החמיר את המצב והכניס אותך למצב של חרדה ? את צריכה עזרה בהתמודדות מול הסוגיות האמיתיות בחייך וללמוד להתמודד יותר טוב עם קשיים אשר תמיד מגיעים בחיים - ללא להכנס לחרדות. כעיקרון תזונה אופטימלית עבורך צריכה להיות היפו-אלרגנית: הרבה אורז מכל הסוגים (מלא, לבן, פריכיות אורז, חלב אורז, פיצפוצי אורז וכו'), דגים (במיוחד דגי ים צפוני), תפוחי אדמה, ירקות מסוימים (בטטות, קישואים, דלעת, גזר...), פרות מסויימים (ממשפחת הורדניים - תפוח, אגס, אפרסק, משמש, שזיף...), דגנים קלים לעיכול (קינואה, דוחן, כוסמת...). המנעי ממוצרי חלב, סוכר, בשר, חיטה, פרות הדר ומזונות מעובדים (צבעי מאכל, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, פוספטים ושאר כימיקלים). להוספת קלוריות העשירי את תזונתך באגוזים, שקדים, גרעינים (לא קלויים), זרעי פשתן טחונים טרי, טחינה מלאה, אבוקדו (בעונה), שמן זית כתית מעולה, דגים שמנים (סלומון, הליבוט). אלה שמנים בלתי רויים אשר גם מועילים לבריאותך וגם ספיגתם טובה מאוד בגוף. הייתי ממליצה לך גם לאמץ כמה טכניקות הרגעה כגון נשימות בטן (פשוט מאוד - את שוכבת עם עיניים עצומות בחדר שקט וחשוך מעט, ידיים על הבטן ונושמת לאט ועמוק אל הבטן כמה דקות), בנוסף לפעילות גופנית סדירה כגון הליכה כמה פעמים בשבוע. אלה המלצותיי, אשמח לשמוע פידבק בהמשך לגבי איך הולך. חתימה טובה.