מה הבעיה באספרטיים?

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

02/09/2004 | 12:46 | מאת: נעמה

למה יורדים על זה כל הזמן?

לקריאה נוספת והעמקה

זהו מקצת מהחומר המצוי בעברית, מהאתר TEVALIFE: אספרטיים משויך לקבוצת הסינתטיים למרות שזה חומר טבעי. מורכב מ- 40% חומצה אספרטית, 50% פניל אלנין ו- 10% מתנול. ממתיק זה התגלה לפני 30 שנה. נכנס לשימוש רק בעשור האחרון. זהו הממתיק הסינתטי היחיד שיש לו ערך קלורי. אבל מכיוון שהמתיקות גדולה פי 200 מסוכר השימוש בו בכמויות קטנות ואז הערך הקלורי לא משמעותי. אין לו טעם לוואי. טעמו דומה לסוכר לבן שזה הטעם העיקרי שמוכר כמתוק. לא גורם עששת. עובר מטבוליזם בגוף. החסרון העיקרי שהוא לא יציב בטמפרטורה גבוהה ו- PH גבוה. לא מתאים למזונות בסיסיים. מתפרק גם על המדף לכן יש תאריך תפוגה. כל משקאות הקלים הדיאטטים מומתקים ע"י אספרטיים. עבור הרבה בדיקות וברורים. בהתחלה חששו ש- 2 חומצות אמינו (חומצה אספרטית ופניל אלנין) עלולות לגרום נזקים בריאותיים. היום חוששים יותר מהמתנול שהוא כוהל רעיל וכנראה שהשחרור שלו בגוף מזיק. חומצה אספרטית דומה לחומצה גלוטמית (שנמצא באבקות מרק) ופחדו מאפקט שדומה ל"תסמונת מסעדה סינית". פניל אלנין אסור לחולי פנילקטונוריאה. המסקנות האחרונות שכמויות אספרטיים הנצרכות מאד קטנות ואז החומר אושר. למרות זאת יש אנשים המדווחים על כאבי ראש, קשיי עיכול, שינויים במצב רוח ועוד אחרי צריכה. כמות מרבית מותרת 40 מ"ג לק"ג משקל גוף. השם המסחרי של אספרטיים הוא נוטרסוויט. אספרטיים מתאים לסירופים, גלידות, מעדני חלב, אבקות שתייה וכו`. יש טבליות להמתקה של משקאות חמים כמו סוכרזית זהב. בקבוק דיאט קולה מכיל 750 מ"ג בפחית יש 165 מ"ג אספרטיים. הכמות המקסימלית 3000 מ"ג ליום. ממתיק זה נמצא בשימוש רחב אצל אנשים שמנים וחולי סכרת שצורכים הרבה מוצרים דיאטטים. צריך לחבר את כולם. בהריון אסור לצרוך מזונות מכילי אספרטיים בגלל חומצת אמינו פניל אלנין שעלולה לגרום נזק לעובר. 0.55 גר` אספרטיים = 100 גר` סוכר. חברת סאן ריידר מדווחת, תופעות לוואי של אספרטיים: חרדה, נדודי שינה, חוסר תיאבון, שינויים דרסטיים במצב רוח, קושי בהשלמת משימות ונטייה להתאבדות. סמפטומים של מחלת נפש בגלל רמות לא נורמליות של דופמין במוח. יש גם דיווחים על גידולים בעור, סחרחורת, עקצוצים, התכווצויות שרירים, בחילות וכאבי בטן.

הנה חומר נוסף מהאתר של מרקולה mercola.com, המתנגד נחרצות לחומר הזה. http://www.mercola.com/fcgi/pf/article/aspartame/symptoms.htm בכל מקרה, אם ניקח בחשבון שחומר זה מורכב מחומרים שמקומם לא יכירם בגוף האדם והוא מתפרק ב-30 מעלות, הרי כבר בבואו במגע עם מערכת העיכול שלנו הוא מתחיל להתפרק ותרום מרעילותו לגופנו. נכון שכמותו קטנה, אבל תפוצתו ענקית. בארה"ב התחילו חברות המייצרות מזון לכתוב על מוצריהם No Aspartame. יש פוליטיקה ענפה מאחורי החומר הזה. תמים הוא לא. אם ניקח בחשבון שהוא עושה שמות באיזון הגליקמי בגופנו וחולי סוכרת נוהגים לשתות משקאות דיאטטיים, נקל לשער את הסכנה.

02/09/2004 | 14:33 | מאת: נעמה

אם נניח אני שותה דיאט קולה פעם ב...??

מנהל פורום התנהגות בריאותית