שוקולד
דיון מתוך פורום התנהגות בריאותית
לאחרונה התפרסם כי שוקולד- מריר טוב לבריאות (ולא שוקולד רגיל הדגש היה על שוקולד מריר) רציתי לברר ישנו שוקולד מריר חלבי וישנו שוקולד מריר פרווה האם הכוונה היתה גם שהשוקולד המריר יהיה פרווה או שמה שחשוב זה שוקולד מריר בנוסף שמתי לב שדווקא השוקולדים המרירים האיכותיים (70%) יותר הם חלביים ולא פרווה אודה על תשובה עם הסבר אם יש אפשרות
בריאה משום ששוקולד משובח המכיל 70% מוצקי קקאו מכיל פלבונואידים ויש לו אפקט דומה לאפקט היין.
האם הכוונה גם שלא יהיה חלבי (פרווה) או מריר חלבי זה בסדר?
שלום לרופא האם זה נכון ששוקולד מריר מומלצ אפילו לחולי סכרת מבוגרים בגלל הסוכר הנמוך שבשוקולד אשמח לקבל תשובה מפורטת מה שיותר תודה ושוב תודה
שלום לרופא האם זה נכון ששוקולד מריר מומלצ אפילו לחולי סכרת מבוגרים בגלל הסוכר הנמוך שבשוקולד אשמח לקבל תשובה מפורטת מה שיותר תודה ושוב תודה
שלום לרופא האם זה נכון ששוקולד מריר מומלצ אפילו לחולי סכרת מבוגרים בגלל הסוכר הנמוך שבשוקולד אשמח לקבל תשובה מפורטת מה שיותר תודה ושוב תודה
מותר במידה מתונה לחולי סוכרת משני טעמים: מיעוט הסוכר בשוקולד המכיל מעל 70% מוצקי קקאו. מטבע הדברים, כשיש כל כך הרבה מוצקי קקאו, יש פחות סוכר. הטעם השני הוא שלחולי סוכרת מותרת צריכה מתונה של סוכר. מכאן שאפשר אפילו ליהנות מטעמו המשובח של השוקולד בכמות מתונה וגם מתכונותיו הבריאות.