טונה בשמן
דיון מתוך פורום התנהגות בריאותית
קופסת טונה בשמן = 170 גרם לפי היצרן מוצר מסונן שוקל כ - 120 גרם ויש כ- 220 קלוריות ל - 100 גרם מוצר מסונן 50 גרם נוזלים נוספים שזה השמן כ- 450 קלוריות (900 קלוריות ל - 100 גרם) סה"כ כימעט 800 קלוריות לקופסת טונה בשמן לא מסוננת!! אף פעם לא ניתן לסנן כפי שהיצרן טוען וכל פעם הסינון שונה ובטוח נישאר יותר שמן מסינון מלא זה אומר שאם לוקחים קופסת טונה בשמן עלולים בקלות בלי להרגיש ליתרוך כ - 400 עד 600קלוריות כי לא ניתן לסנן טוב ואם סתם רק שופכים את הנוזל בטוח נישאר הרבה יותר שמן ממה שכתוב לגבי מישקל מוצר מסונן בנוסף גם זה נורא להיתעסק עם ללחוץ את המיכסה על מנת להיפטר מכל השמן זה ממש מגוכח האם עקב כך לא כדאי ביכלל לקנות טונה בשמן? אם לא בדיאטה אלה במצב רגיל של תזונה מאוזנת (ואולי אפילו כן בדיאטה) האם זה בסדר לקחת קופסת טונה בשמן ולא טונה במיים (שמן זית כמובן) זה ניראה לי גם בריא וגם יותר טעים וגם נותן הרגשה של יותר נורמלי ושפוי בימקום להגביל ולחפש את הדיאט כל הזמן האם זה כל כך נורא או ישנה מאוד האם ניתן להיתיחס לטונה בשמן כמו לטונה במיים ולא להחשיב זאת כאילו יש בנוסף מנת שומן אלא להיתיחס לקופסת טונה בשמן (לאחר שפיכת השמן אבל לא באובססיביות של סחיטה "במכונה") כאל למשל מנת חלבון רגילה או בימקום מנת הבשר או הדג בצהריים או גבינה או יוגורט בערב ולא דווקא להיסתפק בטונה במיים? האם זה יהיה באמת מאוד משמעותי או שזה ביכלל לא כזה נורא וסה"כ זה בריא??
לאכלת מעט, לא שבעת. טונה זה בכל זאת רק טונה. טונה במים זה מס שפתיים למי ששומר באופן קיצוני על דיאטה ולא רוצה בכלל טעם במזונו. הדבר העיקרי זה הטעם, אחר כך הטעם ורק לבסוף לבסוף הטעם. אם אוכל אינו טעים, חבל על כל טרחה סביבו. ולעניין: נכון ששמן מוסיף המון (קלוריות) ולטעמי האישי, דווקא שמן זית מוסיף המון טעם זר ולא שייך. אבל על טעם וריח... אבל יש לפתח. בכל מקרה, אם טונה, הבריאה מאוד כשלעצמה, גורמת לכל כך הרבה נקיפות מצפון בשמן שלכאורה נשאר בה, אולי כלל לא כדאי להוסיפה לתפריט. כשלעצמי, את הטונה היית משאיר ומקצץ בלחם. גם בחסה המיותרת והתפלה עד זרא.
על חסה וריח אין להתווכח... גם חסה צריך לדעת להכין... מדוע לקצץ בחסה ? מה הסיבה ?