עגבניה או קטשופ?
דיון מתוך פורום התנהגות בריאותית
חברה סיפרה לי שהיא מעדיפה לתת לילדיה בארוחות קטשופ במקום עגבניה מפני שנאמר לה שהקטשופ בריא יותר. ילדיה שמחים על כך. חשבתי שאם כך, אני יכולה להתעקש פחות על אכילת עגבניות ולהשתמש יותר בקטשופ. יש למישהו מושג אם זה נכון שהקטשופ בריא יותר מעגבניה, ואם כן, מה הסיבה?
יש ערך לטרי ויש ערך לקטשופ מפני שהעגבניה המבושלת שבקטשופ, ערך הליקופן שלה גבוה יותר כנוגד חימצון. הבעיה היחידה היא הסוכר שבקטשופ. אבל אם כבר, הקטשופ לא רע בכלל וכמה שיותר כהה, יותר טוב.
אבדוק איזה קטשופ יותר מרוכז. שבוע טוב.