שתי שאלות בבקשה:

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

13/04/2005 | 16:36 | מאת: מירב

מה ההבדל בין סוכר לבן לסוכר חום? (חוץ מהצבע כמובן). האם תוכלו להמליץ על ממתיק מלאכותי הקרוב ביותר לטעם הסוכר ועם כמה שפחות טעם לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

פחותה מהלבן. יש הטוענים שהוא בריא יותר. לא בטוח. לסוכר נטיה לפגוע במערכת החיסונית ולשתק אותה. למה לרמות את עצמנו? למרבה הצער, לא משנה מהו הממתיק המלאכותי בו מדובר ועד כמה הוא דומה לסוכר, כך או אחרת הם לא בריאים כלל וכלל. הסטיביה, הממתיק הטבעי, הוא הבחירה הטבעית של חולי הסוכרת. כאחד המשתמש בזה זמן רב, לאחר תקופת הסתגלות קצרה אפשר בהחלט לחיות עם זה בשלום. אי אפשר לחיות בשלום עם המחיר השערורייתי של הסטיביה. מחיר בקבוקון נוזלי של 30 סמ"ק נע בין 42-70 ש"ח. מספיק אומנם לכמה חודשים, אבל מצד שני גם לא פוגע בבריאות. באבקה הסטיביה לא נוחה לשימוש ובצורת הצמח באדנית עוד פחות.

13/04/2005 | 20:07 | מאת: נודניק

מירב, הדרך היעילה והטובה ביותר היא לחפש את האינדקס הגליקמי של המוצרים, ערך קלורי, עקרונית סוכר הוא סוכר הוא סוכר, הוא פחמימה, דומה לקמח לבן, לבגט וכו'. מדוע את שואלת ? מטעמי דיאטה, חוששת ממחלה ? מעט סוכר מותר לכולם, רק לשמור לא להגזים, בכל הגזמה יש סיכון. באשר לסטיביה, היא יקרה וטעמה שנוי במחלוקת. קפה ממותק בסטיביה - איום ונורא לטעמי. תה - פחות נורא. קימים בשוק עוגיות וממתקים בלי תוספת של ממתיקים/סוכר וכו', התחליף הוא פירות, ואין זה רע כלל ועיקר. חפשי בחנויות טבע. ושוב השאלה, מדוע את מחפשת תחליפים ?

13/04/2005 | 20:26 | מאת: מירב

סאות' ביץ' שמה, והסוכר אסור בכלל (בשלב הראשון אפילו פירות אסורים). קשה לי לשתות משקה חם ללא סוכר ולכן אני בכל זאת משתמשת בכפית וחצי סוכר במהלך יום שלם. חשבתי שאולי אשתמש בתחליף, אבל קיוויתי להמלצה על סוג טעים ולא "לא נורא" (את הסוכרזית לדוגמה, אני לא אוהבת). אז אם אני כבר משתמשת בסוכר, עדיף החום?

מנהל פורום התנהגות בריאותית