האם שווה להתחיל לאכול לחם קל ? או להישאר עם הרגיל

דיון מתוך פורום  התנהגות בריאותית

17/05/2005 | 00:54 | מאת: אורית

תודה רבה מראש.

לחם קל רע כמו כל לחם. כל לחם מתפרק לסוכר בגופנו וכדאי להמעיט באכילתו. לחם קל משביע פחות ולכן צורכים ממנו יותר. חשוב יותר מה יהיה עם הלחם. אבל אם כבר, כדאי לשים לב שללחם נוספו סיבים תזונתיים, המגבירים את פעולת העיכול ומונעים עליה חדה של הסוכר. זה חשוב יותר מקלותו של הלחם. רצוי שזה יהיה גם שיפון. המחיר לא אמור להיות מעל 6 ש"ח וכל המרבה הרי מרמה.

18/05/2005 | 14:55 | מאת: עירית שריר-רפואה טבעית

מסכימה עם מורי שלחם קל הוא בוודאי לא הפתרון. מה שחשוב הוא שהלחם יהיה מדגנים מלאים ככל האפשר: חיטה מלאה, שיפון וכו'. אתמול קניתי בסופר הקרוב לביתי לחם מחיטה מלאה עם שיפון ושיבולת שועל והוא עלה 6 ש"ח כפי שמורי כתב. למה בכלל חשבת על לחם קל, האם מדובר בדיאטה? עירית

21/05/2005 | 01:18 | מאת: אלי

למיטב ידיעתי הלחם הבריא ביותר הוא לחם שאור (sourdough) מדגנים מלאים (חיטה, כוסמין, שיפון וכו'). לחמים אילו עברו תסיסה ממושכת ע"י שמרים טבעיים וספיגת המינרלים מהם טובה בהרבה ביחס ללחמים שהוכנו עם שמרים סינתטים (כנ"ל לחמים מקמח מלא), שמכילים חומצה מסויימת (phytic acid) בריכוז גבוה שנקשרת למינרלים מסוימים (מגנזיום, ברזל, סידן אבץ וכו') ומונעת את ספיגתם בגוף. כמו כן הערך הגלקמי שלהם (glycemic index) בדרך כלל נמוך יותר בהשוואה ללחמים רגילים. מומלץ לחפש (או להכין לבד, מה טוב - מצורף קישור) לחם שבמקום "שמרים" יכיל/יהיה כתוב כאחד ממרכיביו "שאור", מחמצת", או "מחמצת שאור" כמובן שרצוי מאוד שהלחם יהיה עשוי מקמח מלא כי כאמור לקמח מזוקק רגיל ערך דומה להפליא לסוכר. הערך הקלורי זניח. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=12781853&dopt=Abstract http://www.rejoiceinlife.com/recipes/sourdoughSlow.php

21/05/2005 | 09:39 | מאת: עירית שריר-רפואה טבעית

אלי, אתה מציין שני דברים שונים שראויים להסבר: סיבים מלאים מכל הסוגים סופחים אליהם מינרלים ושומן. לכן מקובל להשתמש בפסיליום בתור אחת הדרכים להוריד כולסטרול, ולכן חשוב לא לקחת תרופות ומולטי ויטמינים בסמוך לארוחה עם סיבים (שעה לפני או שעתיים אחרי). דבר שני זה הנושא של אינדקס גליקמי. "מעגל הסוכר" נוצר כשאנחנו אוכלים משהו, הוא מתפרק והסוכר נמצא בדם, מופרשים חומרים והורמונים שונים שדואגים להכניס את הסוכר לתא לצורך יצירת אנרגיה. כשאין בדם סוכר כי הכל בתאים אנחנו שוב רעבים לסוכר (פחמימות). ככל שהפירוק יותר מהיר, אנחנו רעבים יותר מהר. ככל שכמות הסוכר הפשוט גבוהה יותר, הצניחה של רמת הסוכר חדה יותר. כדי להגיע למצב שרמת הסוכר בדם יציבה, מומלץ לאכול ארוחות קטנות במשך היום, ולאכול פחמימות מורכבות (דגנים מלאים עם הרבה סיבים תזונתיים). המלצה זו נכונה לסכרתיים ולאנשים שעושים דיאטה ולא רוצים להיות רעבים. במשפחת הדגנים, שיפון וכוסמת הם הדגנים עם האינקס הגליקמי הנמוך ביותר. עירית

מנהל פורום התנהגות בריאותית