PVC

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

21/11/2004 | 00:33 | מאת: דני

האם שקית העשויה מ - PVC עלולה להפריש חומרים רעילים למזון רפואי המאוחסן בשקית. אם כן באיזה תנאים זה קורה? בתנאי קור או חום? היכן אפשר למצוא חומר כתוב על התנהגות ה - PVC עם אוכל?

21/11/2004 | 16:18 | מאת: אבי שלו - יועץ בטיחות

לשואל שלום לא הזדהת ואיני יודע מי אתה ומה אתה. לאור השאלה הקצרה התשובה / המידע כאן הנו בסיסי ולא יותר מכך ולא מהווה יעוץ. שקיות פי וי סי, ? נראה לי תמוהה, מהיכן קיבלת את המידע הזה ? בכל אופן, יצרן השקיות חייב להעביר את כל המידע הרלוונטי. עקרונית, החומר פי וי סי, זה פולי וניל כלוריד. החומר לא מיועד לאכילה, בחום הוא "נמס" בחום רב פולט כלור, בטיפטוף יוצר כוויות ועוד. עיין בדף המידע של החומר MSDS באשר להרכבו המדוייק.

21/11/2004 | 17:24 | מאת: אביתר הכהן

1) PVC כולם יודעים שזה פוליוניל כלוריד ושיש עליו: MSDS (דפי נתונים)וכידוע המידע שם מצומצם ולא מתיחס לבעיתיות השאלה. השאלה היא האם יש מידע זמין בקשר לשחרור חומרים מסוכנים במגע עם מזון ובתהליך חימום של שקיות אלה עם ובלי אוכל. השאלה מגיעה מהיבט רפואי ולא מהיבט תעסוקתי. 2) לפי תקינה אירופאית ותקן ישראלי ודרישות משרד הבריאות ליבוא של מוצרי פלסטיק עשויים מ - PVC שבא במגע עם אוכל צריכים להראות שאין הדבר מהווה סיכון לאדם. הנושא מאוד מורכב ובעיתי ומדענים ויצרנים רבים יושבים על המדוכה בנושא. מאחר שהדבר מהווה בעיה לרבים (כולל לי) אשמח להצטרף לשאלתו של דני - האם יש למישהו מידע בנושא - מהנדסי חומרים, יצרני פלסטיק, רופאים וכדומה - תשובות עניניות ומקצועיות יתקבלו בהערכה ובתודה. תודה לכל משיב אביתר

לדני שלום נסה באתר שמשתמשים בו למציאת נתונים על חומרים מסוכנים ועל הבטיחות הדרושה בשימוש בהם, לגשת למילון להקליק על האות הראשונה של החומר ממנו עשוייה שקית הנילון ואם תצליח-או אם אחרים יצליחו אז בבקשה ספרו לכולנו מה למדתם http://ptcl.chem.ox.ac.uk/MSDS/#MSDS

27/11/2004 | 09:03 | מאת: אהוד אבידוב

לכול המהססים בשאלה זו אני מציע לקרוא את האבסטרקט של המאמר בכתובת המצורפת . http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=11288913&dopt=Abstract על פי מאמר זה עטיפות של PVC כאשר הן מחוממות מעבירות כמיות של חומרים שונים למזון . חלק מהחומרים מוכרים לי ובהחלט לא הייתי ממליץ לאכול אותם ואפילו לא בכמויות קטנות . מה עוד שחלקם ניפלטים מהגוף רק לאחר מספר ימים וחלקם אף מצטברים בגוף . כך שאם אמא מסורה מחממת מזון קפוא במיקרוגל לילדיה יום יום כשהו עטוף באריזה סגורה של PVC לדעתי יש מקום לדאגה קלה .

02/12/2004 | 03:22 | מאת: צביקה גרינברג

דני שלום לפי הקישור של אהוד אבידוב יש לדעתי בעייה. הזיהום המותר בתוך המזון הוא Toxicity data (The meaning of any toxicological abbreviations which appear in this section is given here.) ORL-RAT LD50 1300 mg kg-1 ואילו לפי הקישור של אהוד אבידוב אפשר להגיע בין 500 עד 3300 מיקרוגרם/גרם. הענין צריך להבדק ע"י אנשי מקצוע בתחום המזון ולקבל התייחסות מתאימה. צביקה גרינברג

מנהל פורום מכשור רפואי