תואר מהנדס מכשור רפואי אינו מאפשר להפעיל מיכשור
דיון מתוך פורום מכשור רפואי
לידיעתכם ישנם בתחום המכשור הרפואי רבים שיש להם גם תואר מהנדס/הנדסאי מכשור רפואי וגם ביו-טכנולוג. להם מותר בפרוש לגעת בחולה בתחום אחריותם ! ולשם בדיקה להפעיל מכשור רפואי. כמובן עם שיקול דעת. תחום סמכותם רחב יותר מביו טכנולוג המוסמך רק על תחום ספציפי, בתור מפעיל בלבד. ישראל
שלום רב, להלן תגובתי לנאמר: כביוטכנולוג- מוסמך האדם "לגעת" בחולה על פי ההסמכה שקיבל ממשרד הבריאות. כמהנדס/הנדסאי מכשור רפואי מוסמך לתחזק מכשירים על פי הרשאה מההנהלה. אין סתירה בין השניים. לצורך ההקבלה- רופא שהוא גם מהנדס רשאי כמובן לעסוק ברפואה וגם בהנדסה. בברכה, מוטי ווסק.
לדעתי שני המקצועות :מהנדס,הנדסאי שעוסק בתיקון מכשור רפואי, וטכנולוג\הנדסאי--משלימים זה את זה ובשטח חשוב ורצוי שיהיה שיתוף פעולה בינהם. לדוגמא: טכנולוג\הנדסאי שעוסק בהפעלה ותחזוקה שוטפת של מיכשור,נמצא בקשר עם הצוותים הרפואיים וניסיונו מאפשר לו לדעת האם המכשיר אכן מקולקל,ולעתים גם לאתר את התקלה- ולעדכן את אנשי הצוות הרפואי בממצאים ולהדריכם במניעת התקלה.ולדאוג להשיג מכשיר חליפי וכו... וכו... באם מצא שיש תקלה במכשיר .הוא מעביר אותו למחלקת הנדסה רפואית לתיקון ושם מפרקים אותו,ומבצעים בו בדיקות בטיחות חשמל ומחליפים את החלק האלקטרוני או המכני,שגרם לתקלה ונעזרים לשם כך בתוכניות האלקטרוניקה . ולכן לדעתי שיתוף הפעולה הוא חיוני ויכול לעזור בקיום תהליכי איכות,בטיחות והתיעלות,בכל בית חולים. אמנם איננו רופאים אבל כל אחד מאיתנו מכיר מגוון רחב של מכשירים וגם מטפל ספציפית ומתמחה בחלקם-ולכן לדעתי שני המקצועות מקבילים לרופא כללי(כזה שמכיר הרבה מחלות וחלקם יודע לפתור לבד) ולרופא מומחה(כזה שמתמחה בבעיות ספציפיות)
שלום מוטי.אני תלמיד כיתה ח ושמעתי שאתה עובד ברשת התיכונים "אורט" ושפתחתם בארבע בתי ספר של אורט מגמה להנדסה ביו רפואית. אשמח לקבל כאן פרטים,תכנית לימודים,איזה תעודה מקבלים בסוף הלימודים בכיתה י"ב ובאלו בתי ספר המגמה קיימת.