נוהל בדיקה יומי שיגרתי לדפיברילטור

דיון מתוך פורום  מכשור רפואי

10/01/2005 | 20:13 | מאת: חגית אברמסון

לפי הוראות יצרן HP אשר ממליץ על בדיקת המכשיר בכל החלפת משמרת של האחיות בבקשה תגובתכם. ומה נהוג בבתי החולים בכלל ובחדרי ניתוח בפרט.

לקריאה נוספת והעמקה
11/01/2005 | 08:22 | מאת: זאב סרנה

שלום לפי הוראות היצרן יש גם בדיקות יומיות למכשיר - ויש לבצע אותם הבדיקות הן קצרות וחשובות למכשיר מציל חיים שכזה יש להחליט על המבצע ועל סט הבדיקות כנוהל פנימי הבדיקות הם ברמה של מפעיל שאותם יכולים לבצע טכנולוג רפואי של בהמחלקה או במידה שלא קיים - אחות שמוגדרצת לשם כך ועברה הסבר והדרכה ע"י הנדסה רפואית למען הסדר הטוב - הבודק יחתום בספר הבדיקות שזה בוצע והכל תקין היו מיקרים שמכשירים כאלה - שבדרך כלל אינם בשימוש יום יומי - לא פעלו בשעת הצורך - כי לא נבדקו בחדרי ניתוח מומלץ לבדוק את כל המכשירים לפני כל ניתוח מומלץ תמיד לפי היצרן - לפי סדר החשיבות - לפי כוח האדם הזמין המציאות לפעמים שונה - אבל למכשירים מצילי חיים יש לתת עדיפות יהיה מוכן - זאב

11/01/2005 | 08:27 | מאת: משה פריימן

א אם אלו הנחיות ה"היצרן " מי אנו שנשנה ב למרות מה שכתבת קשה לי להאמין שהיצרן ניתב מי זה שיבדוק ודווקא אחיות. ג. אצלינו אנו בודקים כל משמרת של טכנולוג הרדמה כך אנו חושבים בהתייחסותינו למכשיר ולחיוניותו.

11/01/2005 | 15:26 | מאת: חגית אברמסון

משה האם תוכל להעביר לי את נוהל הבדיקה שאתם עושים אנחנו באמת בודקים לפי הוראות יצרן למיטב ידיעתי זה לא מחייב אלא עם לא קיים נוהל אחר.

אכן עד שלא יהיה נוהל רשמי של משרד הבריאות שיגדיר לכולנו כיצד לנהוג,יש להשתדל בשיתוף פעולה עם הצוות הרפואי,לבצע את מה שהיצרן ממליץ. חלק מתפקיד מנהלי הנדסות רפואיות וטכנאים שעוסקים בדפיברילטורים הוא להדריך את הצוותים הרפואיים כיצד לבצע את הבדיקה בכל משמרת ואו פעם ביום,ורצוי גם לספק טבלת שיק ליסט,שבה מי שבדק,חתם\חתמה .וכך יש מעקב וקידום איכות ובטיחות. דרך אגב,יש כיום דפיברילטורים שבודקים את עצמם אוטומטית,כך שאין צורך לבצע בדיקת תקינות יזומה.מי שמכיר אותם וכיצד הם פועלים,מוזמן לספר לנו כאן.

11/01/2005 | 20:00 | מאת: רפי דעדוש

לחגית שלום 1) יש אצלכם בחור נפלא שקוראים לו אוריאל והוא מומחה לדפיברילטורים מסוג HP שנמצאים אצלכם בחדר ניתוח, כמו כן אצלו יש ספר אם הסבר על הוראות בדיקה וכל כמה זמן צריך לבצע אותה. 2- בדיקת דפיברילטורים יסודית אם אני לא טועה מתבצעת אצלכם אחת ל-3 חודשים, אך ישנם גם בדיקות קטנות אך חשובות שניתן לבצע בלי טכנולוג רפואי, כגון: ניקוי הכפות, בדיקה שהמכשיר מחובר לחשמל כל הזמן, בדיקה אם יש סליל א.ק.ג. בתוך המכשיר (ב HP חייב להיות זה סוג של רישום רפואי), כמו כן ישנם עוד בדיקות שניתן לבצע ספציפית אם המכשיר המדובר, אבל רצוי שצוות הנדסה רפואית יעשו כי להם הוסבר ע"י החברה והם גם יודעים את הקודים שנותנים את האינפורמציה על המכשיר הנבדק. נ.ב. הידעתם שבמכשיר זה ניתן לקבל את כמות מכות החשמל שהמכשיר ביצע ולקייל אותו ללא גורם חוץ ? מכשיר גאוני וטוב.

24/01/2005 | 14:16 | מאת: יאירה

לא לכל פעולה יש נוהל של משרד הבריאות, אולם כל נוהל מתבסס בראש ובראשונה על הוראות יצרן. בהוראות היצרן מצויין באופן חד משמעי שיש לערוך בדיקת הפעלה מדי יום. לא מדובר על בדיקות הכיול והתקינות הנערכות ע"י המחלקה לביו הנדסה בבית החולים. הבדיקה חייבת להערך מדי יום. מיהוא בודק זוהי שאלה. במוסדות בהם יש ביוטכנולוג הבודק את מכשור ההרדמה מדי בוקר רצוי שיהיה זה גם תפקידו. במקומות בהם אין טכנולוג רפואי תעשה זאת האחות האחראית או אחות המופקדת לכך על ידה. בכל מקרה האחריות לכך שהבדיקות הנ"ל יבוצעו כל משמרת היא על אחראית המחלקה. רישום על קיום הבדיקות הוא חובה, על מנת שתהיה עדות על כך שהמכשיר היה תחת פיקוח במקרה של תקלה.

מנהל פורום מכשור רפואי