אומגה 3

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

11/07/2013 | 15:27 | מאת: נירה

מחקר חדש של חוקרים אמריקניים קובע כי צריכה של תוספי מזון המכילים אומגה 3 מגבירה בצורה משמעותית את הסיכויים של גברים לחלות בווריאציה קטלנית של סרטן הערמונית. על פי הנתונים תוספי מזון אלו העלו את הסיכון לסרטן ב-71 אחוז. אחד מראשי הצוות ד"ר אלן קריסטל אמר כי "בכל סוג של לקיחת תוסף מזון עם אומגה 3 בין אם מדובר בגלולות שמן דגים ובין אם מדובר בתוספי מזון אחרים מצאנו קשר ישיר למחלת סרטן הערמונית. מבחינה זו ניתן לקבוע בוודאות כי מי שלוקח כל יום גלולות עם האומגה שלוש נמצא בסיכון גבוה יחסית ללקות בסרטן הערמונית". המחקר פורסם בביטאון של המכון הלאומי לסרטן בארה"ב. האם זה נכון? השאלה מופנית לד"ר ברנר.

לקריאה נוספת והעמקה

מפתיע למצוא מחקר הסותר עשרות מחקרים אחרים עם מסקנות בדיוק הפוכות. אך אם קוראים את שיטת המחקר, הכל מובן. לפי הבנתי לקחו אוכלוסיה של חולי סרטן ערמונית ובדקו רמות של אומגה-3 בדם. לקחו ממול אוכלוסיה של אנשים בריאים וגם להם בדקו רמות אומגה-3 בדם. התוצאה הייתה שאחוז חולי הסרטן עם ערכי אומגה-3 גבוהים בדם הוא הרבה יותר גבוה מזה של אוכלוסיה רגילה. המסקנה: סרטן הערמונית מופיע בעיקר אצל אנשים עם רמות גבוהות של אומגה-3 בדם. מהי הבעיה במחקר זה: ברור שמרבית חולי סרטן הערמונית , לאחר שחלו החלו לקחת תוספים ומזון עשיר באומגה-3, כפי שכל המחקרים עד עכשיו המליצו. ולכן, כמובן שערכי האומגה-3 בדם יהיו גבוהים. זה לא אומר כלל שערכי האומגה-3 של חולים אלה היו גבוהים ב 10 השנים לפני שחלו בסרטן הערמונית ושרמות גבוהות של אומגה-3 הן שגרמו להתפתחות סרטן הערמונית. רק מחקר פרוספקטיבי שימדוד אוכלוסיה של אלפי אנשים בריאים לגבי רמות האומגה-3 שלהם ויעקוב אחריהם כמה מהם יפתחו סרטן הערמונית ומה הקשר בין הרמות ב 10 השנים לפני המחלה לסיכוי לפתח סרטן, רק מחקר כזה יכול לתת תשובה מדויקת. מחקר זה הינו עוד דוגמה למניפולציות סטטיסטיות כדי להוכיח שהשימוש בתוספי מזון הינו מסוכן ד"ר יוסף ברנר

14/07/2013 | 15:32 | מאת: לד"ר ברנר

מה דעתך? http://www.medpagetoday.com/PrimaryCare/GeneralPrimaryCare/32369 http://www.medscape.com/viewarticle/742576

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן