סוכר

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

מזה שנים רבות המטפלים ברפואה משלימה בסרטן ממליצים לחולים להימנע משימוש בסוכר. לכך שתי סיבות עיקריות. תאי סרטן צורכים יותר סוכר מתאים רגילים מאחר ותהליך ייצור האנרגיה בתא הסרטני שונה מזה של התא הרגיל. בתא הרגיל ייצור האנרגיה הוא מחמצן ומסוכר ואילו התא הסרטני יוצר אנרגיה מסוכר בתנאים אנאירוביים כלומר ללא הזדקקות לחמצן. לכן התא הסרטני צורך הרבה יותר סוכר מהתאים הרגילים בגוף. את העובדה הזאת מנצלים כיום לבדיקת ה PET שהיא סריקה כל גופית לאבחון אזורים עם תאי סרטן. בבדיקה זאת מצרפים סוכר לחומר רדיואקטיבי ומזריקים לגוף. מאחר ותאי הסרטן מושכים אליהם את מרבית הסוכר והסוכר צמוד לחומר רדיואקטיבי, אזורים בהם נמדדת רמה גבוהה של חומרים רדיואקטיבים הם אזורים חשודים להימצאות סרטן. בנוסף לכך צריכת סוכר גורמת להפרשה של אינסולין, הורמון שתפקידו להכניס את הסוכר מהדם לתוך התאים.רמות גבוהות של אינסולין גורמות להפרשת חומרים בתוך הגוף הנקראים "פרוסטגלנדינים רעים" (מסוג-2) הגורמים להחלשות מערכת החיסון ומעודדים פיזור גרורתי של גידולים. מומלץ על כן להמעיט ככל האפשר בשימוש בסוכר, ובעיקר לא להשתמש בסוכרים פשוטים (כמו סוכר לקפה, גלידות, עוגות וכו') הגורמים לקפיצות ברמות ייצור האינסולין. עדיף על כן הוא השימוש בסוכרים מורכבים כמו עמילנים וקמח הגורמים להפרשה קבועה של סוכר לדם ומכאן לייצור קבוע של אינסולין. הקפיצות של אינסולין הן האחראיות בעיקר על יצור הפרוסטגלנדינים ה"רעים" . אני מקווה שההסבר שלי אינו מסובך מדי, אך בשורה התחתונה, חולי סרטן או אנשים בריאים הרוצים להקטין את הסיכוי לחלות בסרטן, צריכים להמעיט בצריכה של סוכרים. ד"ר יוסף ברנר

01/02/2006 | 09:17 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

סוכר וסרטן מתוך 100000 חולי סרטן המטופלים בשיטות מקובלות היום במדינת ישראל, בודדים אם בכלל, הונחו באשר לתזונתם מעבר להנחיה "תאכל מזון ומגוון". אני חושב שמצבם של רבים מחולי הסרטן היה משתפר אם היו מצמצמים את צריכת הסוכר המשמש דלק לתאי הסרטן . בשנת 1931 גילה חתן פרס נובל לרפואה דר אוטו וורבורג כי תאי הסרטן מתקיימים כאשר סביבתם היא אנאירובית, ז.א.ללא חמצן והגלוקוז משמש להם כדלק. המוזרמת לכבד. בתהליך התסיסה ללא חמצן נוצרת מהגלוקוז חומצה לקטית מעבר זה מגלוקוז לחומצה לקטית גורם ליצירת חומציות רבה ברקמות הסרטן, כמו גם בגופו של חולה הסרטן וכתוצאה מכך לעייפות רבה. בשיטת התסיסה, מייצר התא הסרטני 2 מולקולות אנרגיה ATP, מכל מולקולה של גלוקוז, לעומת 38 מולקולות ATP, כאשר האנרגיה מיוצרת בתאים הבריאים עם חמצן. כתוצאה מבזבוז אנרגטי זה החולים חשים בעייפות רבה ויורדים במשקל. הנתונים מראים כי 40 אחוזים מכלל חולי הסרטן מתים מתת תזונה. הטיפול בחולי סרטן חייב להתחשב בעובדות אלה, ולכן יש צורך בהנחיית החולים לשמור על רמת סוכר נמוכה כדי להרעיב את הסרטן.. מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, אלו מזונות המתפרקים באיטיות וספיגתם במעי איטית, יכולים להועיל בשמירת רמת הגלוקוז הנמוכה בדם. מזונות אלה המורכבים מדגנים וקטניות מלאים, מירקות, זרעים אבוקדו,ושקדים, מונעים מתאי הסרטן הניזונים מגלוקוז, לקבל רמות מוגברות של גלוקוז. קימות עדויות המבהירות כי למרות שפחמימות הופכות במעיים לגלוקוז ולכאורה אין הבדל בינם לבין סוכרים מזוקקים, הרי סוכרים מזוקקים, הנם מקור מועדף על ידי תאי סרטן. לדוגמה במחקר בו ניזונו עכברים מרמה קלורית זהה, אך מקור הפחמימות היה שונה, נגרם לעכברים שניזונו מסוכרים מזוקקים יותר מקרי סרטן שד, לעומת העכברים שניזונו מפחמימות. במחקר אחר נמצא כי, עשרה אנשים בריאים שעשו דיאטת דלת גלוקוז, רמת יכולת הבליעה הפגוציטוזיס, של הניטרופילם עלתה משמעותית. לעומת זאת, אכילת 100 גרם של פחמימות כמו מסוכר, גלוקוז, דבש, ומיץ תפוזים, גרמו לירידה משמעותית ביכולת הניוטרופילם לבלוע חיידקים. פחמימות שאינם סוכרים, לא גרמו לירידה ניכרת זו. במחקר אפידמיולוגי שנערך במשך 4 שנים, בו השתתפו 111 חולי סרטן של דרכי המרה, הוברר כי הסיכוי לחלות בסרטן דרכי המרה, היה יותר מכפול, אצל אותם חולי סרטן שצרכו סוכרים מזוקקים.. במאמר אחר שפורסם באמריקן ג`ורנל קליניקל נוטרישיון באפריל 1995, מציינים החוקרים כי תאי סרטן המוח, צורכים פי 10 עד 15 פעמים יותר גלוקוז מתאים רגילים. במחקר אפידמיולוגי נוסף שנערך בקרב 21 מדינות מודרניות, אירופה, צפון אמריקה ויפן, נמצא, כי אכילת סוכרים מהווה סיכון גבוה לחלות בסרטן השד . במחקר אחר שפורסם החודש, פברואר 2002 בג`ורנל לאונקולוגיה קלינית נמצא, כי 512 נשים שחלו בסרטן השד ולא סבלו מסוכרת , רמת האינסולין אצל נשים שהיו כבדות משקל, הייתה גבוהה יותר, לעומת נשים שמשקל גופן היה ממוצע. כידוע אינסולין גבוה, נוצר כאשר אוכלים סוכרים ופחמימות מזוקקות. נמצא כי שיעור התחלואה החוזרת בסרטן אצל הנשים המלאות, היה גבוה משמעותית וכמו כן תוחלת החיים הייתה קצרה יותר.. ה-Pet scan הנו מכשיר המזהה התפשטות תאי סרטן בגוף, באמצעות זיהוי תאי סרטן הרעבים לגלוקוז . רופאים אונקולוגיים באירופה המשתמשים בשיטת ההיפרתרמיה, שהיא חמום הגוש הסרטני וקטילתו באמצעות חום, דווקא כן מסכימים לעובדה כי "סוכר מאכיל סרטן" הרופאים מזריקים לחולים גלוקוז הגורם להורדת ערכי ה-Ph ברקמות הסרטניות, על ידי יצירת חומצה לקטית. במצב זה תאי הסרטן רגישים יותר לחום והחולים מקבלים היפרתרמיה, שהוא חום בטמפרטורה של 42 מעלות צלסיוס לכל גופם. במחקר בו השתתפו 103 חולי סרטן מפושט או סרטן שחזר, בעקבות טיפול מקובל הוברר מתן הטיפול הנ"ל האריך את תוחלת החיים ב- 25 אחוזים עד 50 אחוזים. נמצא כי בקרב חולי סרטן רמות הגלוקוז גבוהות מאוד ולעיתים פי שלוש בהשוואה לקבוצת ביקורת. אצל חולות סרטן שד נמצאו רמות סוכר הגבוהות פי שמונה. בג`ורנל היוקרתי BMJ פורסם מחקר שבוצע באוניברסיטת טורנט, בו עקבו במשך 10 שנים אחר רמות האינסולין אצל 535 נשים אשר סבלו מסרטן השד. הוברר כי נשים בעלות רמות אינסולין גבוהות, נטו פי 4 לסבול מגרורות ומהישנות המחלה. חוקרים עקבו לאחרונה שוחח מטופל חולה סרטן, עם אונקולוג וסיפר לו כי הנו מטופל בשיטה טבעית על ידי וכי הנחיתי אותו לבל יאכל סוכרים. תגובת האונקולוג הייתה "וכך הנטורופת רוצה להציל אותך" ? ובכן, לא, לא רק באמצעות התנזרות מסוכרים, אלא גם בתזונה אורגנית, שתית מיצים, תזונה צמחונית, חיזוק מערכת החיסון באמצעות תוספי מזון צמחי מרפא ותזונה ואמצעים נוספים. שאלת האונקולוג המבטאת עמדתם של מרבית האונקולוגים, מבטאת חוסר ידע משווע באשר לשיטות הטיפול האלטרנטיביות הקימות, המתבססות על מידע מחקרי אקדמי. אילו האונקולוגים היו מכירים שיטות טיפול אלה, היו יכולים לעזור רבות למטופליהם. בברכת בריאות טבעית בתזונה נכונה לאכות ואריכות חיים באושר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן