פלפל חריף נגד סרטן ערמונית ועשב לימון
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
שלום ד"ר יוסף ברנר,קראתי לא מזמן בעיתונים שעשב הלימון,הלואיזה ומליסה,פלפל חריף וכורכום הורגים תאי סרטן ולא פוגעים בתאים הבריאים ואני מבינה שאנשים משתמשים בידע הזה ומנסים להעזר במימצעים האלה אף שהם ניסיוניים ולא לגמרי מוכחים.השאלה שלי היא האם ברפואה הקונבנציונלית עוקבים אחרי הדברים כי אני מבינה שטיפולים קונבנציונליים גורמים סבל ולמה לא שומעים על התקדמות בעניין שהרי בכל מיקרה יש בדברים משהו לא מבוטל. עוד שאלה אוסיף בבקשה,אומרים שפלפל חריף מחמם ואדוני בעד טיפולים של חימום,היפרטרמיה נגד סרטן,השאלה היא האם החום מהפלפל חריף הוא רק בהרגשה או שהוא ממש מחמם וע"י כך הורג תאי סרטן. תודה ובהצלחה,בריאות לכולם.
אורנה שלום גם הרופאים הקונבנציונלים מודעים על המחקרים המראים שלצמחי מרפא שונים השפעה על התא הסרטני. אך ברפואה הקונבנציונלית מתבססים בעיקר על מחקרים קליניים רבי משתתפים, כלומר משווים 1000 חולים במחלה מסוימת המקבלים טיפול מסוים ל 1000 חולים אחרים עם אותה מחלה המקבלים טיפול אחר. בסוף המחקר רואים באיזה קבוצה הייתה תגובה טובה יותר. לצערנו מחקרים כאלה דורשים משאבים רבים ולאף תרופה העשויה מצמחי מרפא אין ספונסור שישקיע כסף רב במחקרים קליניים רבי משתתפים כדי להוכיח מדעית את יעילותה. החום של הפלפל האדום אינו החום של ההיפרתרמיה. דרך הפעולה של הפלפל האדום שונה מזו של ההיפרתרמיה ואין קשר או התנגדות בין שתי שיטות הטיפול האלה. ד"ר יוסף ברנר אונקולוג
"נוזל נהר החיים" המלך והמלכה של כל צמחי המרפא מאז שהתחלתי את עבודתי בתחום הרפוי הטבעי רציתי להכתיר את המלך והמלכה של כל צמחי המרפא. ככל שלימודי ועבודתי התקדמו וידיעותיי בצמחי-מרפא התעשרו, נוספו יותר ויותר צמחים למאבק על התואר. ואז, הבחנתי שישנם שני צמחים אותם אני צורך כמעט בכל יום ויום. לאחר שביצעתי עבודת מחקר קלינית אודות אותם צמחים, נוכחתי לדעת, שלשניהם ישנה תשובה קונקרטית לרוב, אם לא לכל הבעיות הרפואיות שלנו, שהם מחזור-דם מלוכלך, חומצי ורעיל, ובנוסף זיהומים שנובעים מבקטריות, פטריות, נגיפים וחיידקים שונים. האמת היא שישנם מספר צמחי-מרפא בעלי תכונות רפואיות המסוגלים ללחום בתופעות הפתולוגיות הפוגעות בנו, אבל המלך והמלכה של כל צמחי המרפא אינם יכולים להשתוות לכל השאר, בערכים התזונתיים שלהם, בחוזקם ובכוח הריפוי שלהם. שום (Allium sativum) השום, הוא המלך של כל צמחי המרפא, עטוף בגלימה הלבנה דמוית הנייר שלו. השום הוא אחד מצמחי המרפא המוכרים והשמישים ביותר בכל הזמנים אך ברוב המקרים אין אנו משתמשים בו בדרך נכונה. לאחרונה, במחקר קליני, השום הוכלל בקטגוריה כתרופה בדוקה לשפעת והצטננות. בכל אופן, השום היה שימושי לכל מיני מחלות ותחלואים משך אלפי שנים. השם הלטיני הקדום של השום היה Allium, לאחר מכן, האנגלים נתנו לו את השם Garlic שנגזר מהמילים הלטיניות gar-"רומח", ו- lac צמח, על שם עליו של הצמח שנראים ככידונים. המצרים הקדמונים נשבעו שבועות בשמו של השום והיוונים נתנו את השום לאל שלהם היקטר (Hectare). היפוקראטס (Hippocrates), אבי הרפואה המודרנית, השתמש בשום לטיפול במגוון של זיהומים והפרעות בעיכול, כמו כן, הוא השתמש בשום לטיפול בפצעים, כאבי שיניים, צרעת, אפילפסיה, כאבים בחזה ועוד. דיסקוריידס (Discorides) שהיה מנתח ורופא בצבא הרומאי במאה הראשונה לספירה, חשף מספר תכונות רפואיות שנמצאות בשום. בגלל הגבעול החלול של השום הוא מצא שהוא כלי עזר מצוין לריפוי מחלות של צינור-הנשימה ומערכת הנשימה כולה. בספר שדיסקוריידס כתב (Greek Herbal of Discorides) הוא מציין, ששום ,אם נאכל לא מבושל עוזר להוציא תולעים וטפילים מהמעיים, וגם משתן. הוא גם מזכיר שהשום מצוין כנגד הכשת נחש ונשיכת כלב נגוע בכלבת, שהשום מעולה לצרידות ומרגיע שיעול ממושך. השום מנקה את העורקים, מרפא כתמים לבנים על העור, כתמים על הכבד, צרעת, צפדינה, ומיימת. גלין (Galen) המרפא הידוע, קרא לשום "הדבש של האיש העני" או "מרפא הכול", חוקר הטבע הרומאי, פליני (Palini), כתב על שישים ואחד תחלואים שהשום שימש טיפול אפקטיבי כנגדם. המצרים נתנו שום לעבדים העבריים כטוניק לחיזוקם, כדי שישרדו את תנאי המדבר הקשים. התלמוד, ספר החוקה הדתית והאזרחית, מדריך לשימוש בשום בטיפול בפצעים ודלקות, אך בעיקר בהפרעות גניקולוגיות שונות. במחקר נוסף, השום הוכח כממריץ אפקטיבי של מערכת ההגנה, כשהוא מגביר את האיכות, אריכות הימים וכוח ההשמדה של תאי ההגנה המשמידים. בכל אופן, השום מאוד בררן וספציפי בהשמדת חיידקים, וירוסים ופטריות, כאשר הוא ישמיד את הפתולוגיים הפולשים הבלתי רצויים בגוף, יגן ויזין את הבקטריה החברותית שבמערכות הגוף. כמו כן, חשוב לציין ששום הוא תרופה מוכחת למחלת הסרטן, כאשר שליש מכל המחקרים הרפואיים שמתבצעים בשום קשורים למחלה. אף על פי שלשום ישנן ברכות רפואיות רבות כל כך, יש בו גם קללה, הוא מסריח, ובשל כך הוא מכונה "הוורד המצחין" (The Stinking Rose). תעשיית "השום ללא ריח" מתמקדת בהוצאת, או הגבלת האליסין (Allicin) ותרכובות גופרתיות אחרות מהשום. רוב יצרני השום ללא-ריח טוענים שיש תוצאות חיוביות בשימוש במוצריהם, למרות טענותיהם, מוכחות או לא, נשארו שתי עובדות קיימות ושריריות. הראשונה, אלליין (Alliin), אליסין (Alicin) ותרכובות אחרות המכילות גופרית הנמצאות בשום, מכילות את רוב התכונות הרפואיות שבו והשנייה, הם מצחינים. שן שום לא חתוכה לא מפיצה את הריח המוכר של שום חתוך, מפני שהתהליך האנזימתי מתרחש רק כאשר אנו חותכים את שום. כאשר האנזים Alliinase בא במגע עם Alliin ביחד הם יוצרים Allicin שהיא התרכובת המצחינה שבשום. בין רכיבי התזונה הרבים שנמצאים בשום אפשר למצוא בריכוז גבוהה כרום, חלבון, זרחן, סלניום, ותיאמין (Thiamine). פלפלת(Capsicum frutescens, C. annuum, C. minimun) הפלפלת היא המלכה של כל צמחי המרפא, היא אדומה, היא חמה והיא תנגוס בך בחזרה אם תעז לנגוס בה. הפלפלת התגלתה לראשונה בדרום אמריקה, כשזכות תגליתה שמורה לכריסטופר קולומבוס שגילה אותה במסעו הראשון בשנת 1492 ב-West-Indies. הרופא שנלווה אליו בהפלגה הראשונה, שם-לב שהילידים השתמשו בפלפלת בדיאטה שלהם. כמו כן, הוא איבחן שהילידים האינדיאנים נראו כגזע-על, פלג גופם העליון נראה כפלח משולש, ובגיל מבוגר עדיין שערם היה על ראשיהם ושיניהם בפיהם. מאירופה הפלפלת הובאה להודו ואפריקה, ב-1548 הפלפלת הובאה לאנגליה מהודו. הצמח הוא שיח קטן רב-שנתי שגודל בתנאי אקלים חמימים, אך ברוב המקרים הוא מתורבת כצמח חד-שנתי. הפלפלת היא צמח-תבלין מאד פופולרי, כאשר זנים מתורבתים רבים (עשרים ושישה זנים ידועים) נוצרו, חלקם חריפים מאוד וחלקם פחות. כמות החום בפלפלת נמדדת ביחידות סקוויל S.H.U (Scoville Heat Unites). כאשר בפפריקה הונגרית ישנה יחידת חימום אחת, בצ'ילי ישנם כ-40,000 יחידות ובהבנרו (Habanero) שנחשב כפלפלת החריפה ביותר בעולם ישנן 250,000 יחידות חימום. עלי לציין, שישנם פיתוחים באפריקה של זני פלפלת שונים עם יחידות חימום גבוהות יותר. עלי להוסיף בנוגע ליחידות החימום בפלפלת, שככל שהפלפלת יותר חריפה היא אוחזת ביותר ערכים רפואיים. רוב האנשים אתם אני משוחח על פלפלת הנם נטולי-ידע בסיסי בבוטניקה וצמחי-מרפא, רובם חושבים שלא רצוי לאכול פלפלת, בייחוד אם סובלים מכיב-קיבה. מפני שנאמר להם, שוב, מפי אנשים נטולי-ידע, שפלפלת יכולה לגרות את הציפוי הפנימי של הקיבה, לכן, כביכול, פלפלת תגרום לכיב-קיבה. בכל אופן, פלפלת היא צמח מרפא ספציפי לבעיות קיבה ומערכת העיכול ובמיוחד לאולקוס מדמם. לפלפלת ישנם ערכים רפואיים רבים מאד, היא תוסיף לערכם של צמחי-מרפא אחרים, כמו כן, כחלק מפורמולת צמחי-מרפא היא תישא אותם אל האזור או האבר הרצוי. פלפלת מצוינת לכל מערכת העיכול, היא מגבירה את התנועה הפריסטלטית ,(Peristaltic) הגלית של כל מערכת העיכול, וכמו כן, היא תגביר הזעה, שבעצם עוזרת לניקוי הגוף והעור. אבל מעל לכל, פלפלת ידועה כצמח המרפא הממריץ, הטהור והטוב ביותר שידוע לבני-האדם בכל ממלכת הצמחים, אין עוד צמח אחד בכל הממלכה שיהפוך את פניך לאדומים כשתשים אותו בפה. דוקטור סמואל תומסון, רופא הצמחים האורגינלי מהמאה ה-18 וה-19 צירף את הפלפלת לסל התרופות שלו, הוא האמין שהמחלה היא בעצם התוצאה של איבוד החום הפנימי והוא השתמש בפלפלת כדי לשקם את חום החיים. דרך אגב, לדוקטור תומסון היו יותר משלושה וחצי מיליוני מאמינים שדבקו בשיטתו. האלקלויד (Alkaloid) הפעיל ביותר בפלפלת (Capsicum) הוא Capsaicin, שהוא מר, חד וחריף, Capsaicin מספק את התכונות הממריצות בפלפלת, אך אין לו השפעה נרקוטית. הכמות הגדולה של ויטמין-A ובטה-קרוטין בפלפלת אחראים לתכונות הריפוי הקשורות לקרום הרירי שבגוף. פלפלת שמישה מבחינה רפואית כנגד: דלקת מפרקים, אסטמה, דימומים, דימום מהריאות, התקררות, גודש באף, עצירות, שיעול, התכווצות שרירים, עייפות, מחלות לב, לחץ-דם גבוהה או נמוך, דלקות, בעיות בכליות, כאבים, חום, שבץ, אולקוס בעיות פריון ופוריות , אין אונות ,הגברת המערכת החיסונית סרטן ועוד, ועוד. מחוץ לכל השימושים הרבים של הפלפלת היא משפיעה על מערכת כלי הדם ומחזור הדם בצורה הכי משמעותית, מפני שהיא צמח-מרפא-ממריץ הטוב ביותר הידוע לנו. הפלפלת מזינה ומגינה על העורקים, הוורידים והנימים הקטנים ביותר והופכת אותם לצעירים, גמישים וחזקים יותר, בנוסף לכך היא מנרמלת את לחץ הדם. השפעת הפלפלת על הלב נמדדת לא על-ידי העלאת קצב הדופק, אלא, על-ידי העלאת עוצמת הדופק וחוזקו. לכל מחלה תהייה אשר תהיה ישנו מכנה משותף אחד, חסימה. כאשר איבר מסוים אינו מקבל אספקה סדירה של דם עם כל מרכיבי התזונה שבו ואינו יכול להפריש את הפסולת המצטברת, מתחילה מחלה. מחלה היא חסימה פיסית, נפשית ורוחנית ופלפלת היא צמח המרפא הטוב ביותר לשחרור חסימות. תמצא עוד צמח אחד שיהפוך פניך לאדומות כשתנגוס בו. מכיוון שפלפלת גורמת לאיזון לחץ הדם, היא משמשת כעזרה ראשונה במקרים של חתכים ופצעים מדממים. רק תשים כמות נדיבה של אבקת פלפלת חריפה על הפצע המדמם, ספור עד עשר וראה איך הדימום נעצר. כף של אבקת פלפלת רפואית מעורבבת בכוס מים חמימים יכולה לעצור התקף-לב או שבץ, על-ידי הרחבת קירות העורקים, ובכך תגביר את זרימת הדם ללב, למוח ולאברים אחרים בגוף. כממריץ מקומי אפשר להשתמש בפלפלת לחימום רגליים קרות, כשמפזרים כפית של אבקת פלפלת בכל גרב. מתוך כל המרכיבים התזונתיים שבפלפלת היא מאוד עשירה :בקובלט, סיבים גולמיים, שומן, אבץ, ניאצין, ריבופלווין, תיאמין, ויטמין-A ו-C. פלפלת חריפה היוותה את אחד הצמחים העיקריים בתוכנית הריפוי האישית שלי. הייתי אוכל את הפלפלים כל יום כמעט בכל ארוחה. במיוחד אהבתי את אותם פלפלים כתומים קטנים מהזן החריף ביותר-הבנרו. הפלפלת החריפה תמשיך להיות חלק מתזונתי לשארית חיי. ממנה אמשיך לאכול בכל דרך מכול גודל, צבע וצורה. אני בטוח שכל אדם חייב להחזיק ברשותו בקבוקון של "נוזל נהר החיים", לכל מקרה ולכל צרה שלא תבוא. מחצית מהאנשים שימותו השנה ובכל שנה, ימותו ממחלות-לב, ושבץ. מחצית מהאנשים שילקו בהתקף-לב או שבץ מוח ילכו לעולמם לאחר ההתקף. במקרים רבים העזרה הראשונה תתבושש מלבוא, במקרים רבים אחרים השוק החשמלי יינתן מאוחר מידי ואינו יעיל. ברוב המקרים יהיה קהל רב סביב אדם שלקה בליבו, ברחוב, בעבודה ובמקומות ציבוריים אחרים. כל אחד שימצא ברשותו בקבוקון עם "נוזל נהר החיים" יכול להציל חיים במקרה הצורך. כל אחד שחושש שיבוא היום והוא או בני משפחתו עלול ללקות בליבו, צריך לציידם בבקבוקון. אין לי ספק ביעילותו של "נוזל נהר החיים" להשיב חיים לאחד שלקה בליבו. ישנם סיפורים רבים אודות הפלפלת החריפה והשימושים הרפואיים הרבים שלה, אך כאן ברצוני להבהיר את חשיבותה של הפלפלת למקרי חירום, כגון התקף-לב ושבץ-מוח. הפלפלת מזינה ומגינה על העורקים, הוורידים והנימים הקטנים ביותר והופכת אותם לצעירים, גמישים וחזקים יותר, בנוסף לכך היא מנרמלת את לחץ הדם. השפעת הפלפלת על הלב נמדדת לא על-ידי העלאת קצב הדופק, אלא על-ידי העלאת עוצמת הדופק וחוזקו. מכיוון שפלפלת גורמת לאיזון לחץ הדם, היא משמשת כעזרה ראשונה במקרים של חתכים ופצעים מדממים. כף של אבקת פלפלת רפואית מעורבבת בכוס מים חמימים יכולה לעצור התקף-לב או שבץ, על-ידי הרחבת קירות העורקים, ובכך תגביר את זרימת הדם ללב, למוח ולאברים אחרים בגוף. ההשפעה של פלפלת חריפה בזמן התקף-לב ושבץ-מוח היא מיידית. מרפאים טבעיים באמריקה הצילו אנשים רבים ממוות בעזרת כפית אחת של אבקת פלפלת חריפה מהולה במים חמים. אחד הסיפורים המרתקים ביותר ששמעתי אודות פלפלת חריפה והתקף-לב, לקוח מפיו של דר' ריצ'רד שולץ N.D. ,M.H. . "יצאתי ללובי ושאלתי את הפקידה אם היא שמעה מהלקוח שבושש לבוא. היא ענתה בשלילה, אבל הוסיפה שהיא רואה את מכוניתו חונה מעבר לכביש מזה-זמן-מה. יצאתי אל הרחוב לראות מה פשר העניין, ראיתי את הלקוח יושב במכוניתו ללא רוח חיים, פניו היו בגוון כחול אפרפר. מיד אחזתי בצווארון חולצתו, שלפתי אותו מבעד לחלון מכוניתו והשכבתי אותו על המדרכה. מיד הוצאתי את בקבוקון הפלפלת החריפה שתמיד נמצא בכיס הימני של מכנסיי והזלפתי שתי טפטפות מלאות מהתמיסה החריפה לתוך פיו והתחלתי CPR. כעבור מספר דקות הזלפתי עוד שתי טפטפות מלאות לתוך פיו וחזרתי על המינון עד שהחיים חזרו לגופו. אם זכורני נכון השתמשתי ב-12 טפטפות מלאות מהנוזל". דר' שולץ ממשיך ומתאר את המינונים הנחוצים בכדי להחזיר את החולה שלקה בהתקף-לב או שבץ-מוח: אם החולה בהכרה: להזליף 5-10 טפטפות מלאות מהתמיסה לתוך הפה, לשתות 1-2 כוסות מים ולשחרר בגדים לוחצים. אם הוא ללא הכרה: להזליף 1-2 טפטפות מלאות לתוך הפה, לבדוק דופק ונשימה, לשחרר בגדים לוחצים ומיד להתחיל CPR. לאחר 5 דקות : לחזור על המינון כל 5 דקות עד שהחולה חוזר לחיים. אין הגבלה בשימוש בשום ופלפלת, אבל רצוי לדעת מספר דברים עקרוניים לפני שמתחילים. לשום ולפלפלת ישנן תכונות ריפוי יוצאות מן הכלל, אבל אינני ממליץ להתחיל לצרוך כמויות גדולות מהם ישר מההתחלה. אם אינך רגיל לאכול שום טרי רצוי להתחיל עם שן כתושה אחת אותה שמים בסלט. כל יומיים-שלושה מוסיפים עוד שן אחת, הכמות המומלצת היא 5-6 שיניים ביום. הכמות תספק לגוף את האנטיביוטיקה הטבעית הטובה העולם. אחת הסיבות שאנשים נמנעים מלאכול שום טרי היא הריח. ישנן מספר דרכים ל"העלים" את הריח, האחת לשים חופן פטרוסיליה בסלט (גם יעיל ועוד יותר בריא) והשניה ציפורן. אני לוקח ציפורן לאחר האוכל ובמשך חצי שעה ויותר, אני מוצץ ומנשנש את הציפורן, לאט לאט וזה עובד להפליא. לאחד שלא התנסה באכילת פלפלת לא הייתי מייעץ להתחיל בכמות גדולה. לאותו אדם הייתי ממליץ להתחיל במינון של שמינית כפית של אבקת פלפלת ברמת חום בינונית הנמצאת בפלפלים מזנים שאטה, צ'ילי או פלפל סודני אותם ניתן לטחון לאבקה. כל 3-4 ימים ניתן להעלות את המינון ואפילו להכפילו, אך רצוי לעשות כן בהדרגה. ניתן לערבב את אבקת הפלפלת בכוס מים חמים להמתין מספר דקות ולשתות, לחזור על הפעולה 2-3 פעמים ביום. מתכונים: כאמור הפלפלת משמשת בעיקר לחיזוק הלב וכלי הדם, בשילוב עם ויטמין E אני יצרתי תוסף מזון משובח, לניקוי והשבחת כלי הדם והלב. לוקחים כחצי כוס פתיתי נבט-חיטה (או יותר), עד 1 כפית תמיסת (Tincture) פלפלת או עד 1 כפית אבקת פלפלת חריפה, 1 כף שמן נבט חיטה וכפית שמן זית. לערבב היטב ולאכול לאט. שמן נבט החיטה מלבד היותו עשיר בויטמין E, גם מוריד מהרגשת החריפות של פלפלת. כך שאנו יכולים לנצל את התכונות הרפואיות בפלפלת ללא כל החריפות. הסחוג שלנו 100 גרם פלפלת חריפה טחונה או גרוסה (אין כוונתי לאבקה אלא לפתיתים קטנטנים, ניתן לטחון במטחנת קפה ביתית), 1 ראש שום, ¼ כוס שמן זית, ¼ כוס חומץ תפוחים טבעי לא מסונן (אני ממליץ על חברת מרטלט שניתן למצוא בכל חניות הטבע ובשווקים), מעט זרעי כוסברה, כמון ותבלינים אחרים לבחירתכם. לטחון את הפלפלת, לכתוש דק את השום ולערבבם בקערה עם שאר התבלינים. להוסיף את החומץ ואת השמן בהדרגה עד לקבלת המרקם המתאים. ניתן להוסיף יותר או פחות חומץ ושמן לפי בחירתך. המלך והמלכה של כל ממלכה שרוצה לשרוד בעולם הקר והאכזר שלנו חייבים לשמור על ממלכה חזקה, בכדי שתשגשג ותהיה מוגנת מפני פלישה. פעם, שאלתי איש חכם למיקומו של מקדש האלוהים, הוא ענה לי שהמקדש נמצא בתוך כל אחד ואחת מאתנו, מפני שנוצרנו מצלם האלוהים. כשחיפשתי את המלך והמלכה של כל צמחי-המרפא חיפשתי צמחים שיכולים לחזק אותנו ולהגן עלינו, על המקדש שבגופנו. שום ופלפלת יכולים לעשות זאת, כל אחד בדרכו המיוחדת. לפלפלת מלכת כל צמחי-המרפא יש את הכוח להחזיר נעורים וחיים על-ידי חיזוק מחזור-הדם, נהר החיים שלנו. והשום, מלך כל צמחי-המרפא מחזיק בכושר להגן עלינו מכל תופעה חולנית שמנסה לפלוש לתוך גופינו, לתוך המקדש שבתוכנו. לבריאות ואריכות חיים באושר מדליה ודוד המרכז לבריאות טבעית לפרטים הזמנות וקבלת ייעוץ טלפוני חינם