היעילות של הטיפולים הקונבציונלים

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

26/06/2006 | 22:27 | מאת: רונית

קראתי את ההודעה של סיגל (מההודעות האחרונות) שעברה טיפול כמו זה שהוצא לי היום ע"י האונקולוגית ברמבם AC ואחכ טקסול משולב עם הרצפטין ואצלה היו רק 2 בלוטות נגועות לאומת 10 אצלי ועוד לפני גמר הטיפול התפשט לה הסרטן להרבה מקומות אז מה הם אומרים לי שזה מוסיף לי 50% מניעה מחזרתו? האם זה לא מוכיח שהטיפול שלהם לא עזר ואולי החמיר את המצב?

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2006 | 23:13 | מאת: פ

בלוטות לימפה הן אלה שעוזרות למנוע התפשטות של המחלה לאיברים אחרים בגוף. כשמסירים את הבלוטות המחלה מתפשטת כי הסרת חלק ממערכת החיסון. להרבה נשים מתפשט הסרטן לאחר שמסירים את בלוטות הלימפה הרבה נשים מדרדר מצבן לאחר הטיפולים.

רונית 10 בלוטות נגועות בסרטן שד מצביעות על סיכויים של הישנות המחלה של בערך כ 50% (סיכויי ההישנות בנויים על מספר פרמטרים שמספר הבלוטות הנגועות הוא רק אחד מהם). טיפול בכימותרפיה עם הרספטין מפחית את אחוזי החזרה מ 50% ל 65%-70%. לכן, למרות שהטיפול המשולב של הרספטין עם כימותרפיה מפחית את אחוז החזרות בצורה משמעותית, עדין 30%-35% מהחולות שמקבלות את הטיפול הזה יחוו הישנות של המחלה. אני על כן חושב שבמצב שלך נראה לי שאת צריכה לקבל טיפול מונע בכימותרפיה. כדי לשפר את תוצאות הטיפול המונע ולפחית את הסיכויים שהמחלה תחזור, צריך להוסיף טיפולים אחרים משטח הרפואה המשלימה. אביא רק דוגמא אחת. לאחרונה פורסמה עבודת מחקר מאד רצינית המראה כי על ידי שמירה על דיאטה דלת שומן עם השגחה צמודה של דיאטנית כדי שאחוז השומן במזון לא יעלה על 20%, ניתן להפחית את מספר ההישנויות ב 25% (כמעט כמו ההרספטין). צמחי מרפא, ויטמינים ואיסקדור יכולים להפחית את הסיכון באחוזים נוספים. לכן אני ממליץ לך לשלב כימותרפיה עם טיפולים משלימים. בהצלחה ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן