בדיקת AMAS דרך מעבדה בראשל"צ

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

20/07/2006 | 12:59 | מאת: רונית

למי שלא יודע, זו בדיקה מאד אמינה לבדיקת כמות תאים סרטניים בגוף ע"י בדיקת דם היא עולה 300$ ונשלחת לארה"ב דרך מעבדה בראשל"צ. ניתן לקרוא עליה בפורום זה ובאתרים נוספים בעברית. למנהלת המעבדה (מדיקל סנטר) :רחל סגל : 052-4885800 תעשו חיפוש. מומלץ לפני ביצוע כימו מיותר ולמעקב אחר ריפוי הגוף.

20/07/2006 | 14:49 | מאת: א

הבדיקה מודדת רמות נוגדנים בנסיוב לחלבון מליגנין המצוי בתאים סרטניים שונים. הבדיקה אינה מודדת את מספר התאים הסרטניים בגוף. 1) האם הבדיקה מספיק רגישה וספציפית לגילוי כל סוגי הסרטן? 2) האם ניתן בעזרתה לגלות סרטן בשלבים מוקדמים עוד לפני שניתן לגלותו בשיטות אחרות? 3) האם היא יותר או פחות מהימנה ורגישה מהבדיקה של המרקרים המקובלים? 4) אם זו בדיקה כל כך טובה שידועה כבר כ 10 שנים מדוע היא לא נכנסה לרוטינה? : Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2005 Oct;14(10):2310-5. Links Discrimination of breast cancer by anti-malignin antibody serum test in women undergoing biopsy. PURPOSE: The anti-malignin antibody serum (AMAS) test (Oncolab, Boston, MA) has been reported as 97% sensitive AND 95% specific for malignancies. To objectively assess accuracy of this test for discrimination of breast cancer, we studied a series of women undergoing core breast biopsy. SUBJECTS AND METHODS: Seventy-one core-needle breast biopsies were classified as malignant, suspicious, OR benign by two independent pathologists blinded to AMAS results. Corresponding sera were read as AMAS positive, negative, OR borderline by criteria used by Oncolab AND also using criteria derived from receiver-operator curves based on values for slow (S-tag), fast (F-tag), AND their difference (Net-tag) antibody reported by Oncolab. We calculated sensitivity AND specificity AND analyzed distributions by Fisher's exact test. RESULTS: Biopsies were read as 42 (59%) benign, 12 (17%) suspicious, AND 17 (24%) malignant. By Oncolab criteria, sensitivity (59%) AND specificity (62%) were maximized by pooling suspicious with malignant AND AMAS borderline with positive (P = 0.098). Receiver-operator curves showed best sensitivity (62%) AND specificity (69%) for the criterion AMAS positive if Net-Tag > 135 microg/mL OR S-Tag > 220 microg/mL (P = 0.015). CONCLUSIONS: The AMAS test discriminates suspicious AND malignant from benign lesions, but sensitivity is insufficient to identify patients to be spared biopsy AND false-positive rates are too high for population screening.

ל א: בדיקת AMAS היא בדיקה הנעשית במעבדה אחת ויחידה בארצות הברית. הבדיקה מתבססת על חלבון גידולי הנמצא לטענת מפתחי הבדיקה על דופן התא הסרטני. נוגדנים נגד חלבון זה הנקרא מליגנין הם המגלים את נוכחותו. הבדיקה הזאת אינה מוכרת ברפואה הקונבנציונלית והדעות לגביה חלוקות גם ברפואה המשלימה. הפיקפוקים לגבי יעילות השיטה מקורם בעובדות הבאות: 1.חוץ ממפתחי השיטה, אין מדענים שזיהו את חלבון המליגנין. 2.מדוע רק מעבדה אחת מבצעת את הבדיקה, אם היא כל כך טובה מדוע אינה מועברת למעבדות אחרות. מצד שני, נעשה למשל מחקר על נשים עם גידול בשד שעבר ביופסיה. במקביל החולות עברו בדיקת AMAS. הבדיקה הייתה חיובית אצל 31 מתוך 32 הנשים שנמצא אצלן גידול סרטני. אך בדיקה זו הייתה חיובית גם אצל 4 מתוך 11 נשים עם גידול שפיר. Cancer Lett. 2000 Jan 1;148(1):39-48.. היתרון של בדיקת ה AMAS (באם היא מדויקת) על בדיקות סמני הגידול, הוא בכך שסמני גידול קשורים למספר בודד של גידולים ואילו ה AMAS היא בדיקה אוניברסלית כמעט לכל סוגי הגידול. בדיקת ה AMAS אינה מדויקת כאשר יש כמות גדולה של גידול בגוף. לכן עיקר יעודה הוא כ screening של אוכלוסיות בריאות או מעקב אחרי חולים בהפוגה (רמיסיה) ממחלה סרטנית כל שהיא. בדיקה זו מתאימה על כן, לפי דעתי, לחולי סרטן הנמצאים במעקב לאחר ניתוח להסרת הגידול. אם בדיקה זו שלילית בהתחלה וחיובית בהמשך זו יכולה להיות אינדיקציה שמשהו קורה ואז יש מקום לבצע בדיקות לנסות ולזהות את המקור הגורם לעליה בערכי בדיקת ה AMAS. זאת כמובן רק במחלות שם לא ניתן לעקוב בעזרת סמני גידול. חולה סרטן ברמיסיה העוקב אחר מחלתו בעזרת בדיקת ה AMAS אינו יכול לסמוך רק על בדיקה זו וצריך לדעתי לשים לב היטב לסימפטומים שונים, תופעות שונות ולבדיקות רפואיות אחרות. למרות ההיסתגויות אני שמח שקיימת בארץ האפשרות לבצע את הבדיקה, ואלו שמעונינים במעקב בעזרת בדיקה זו יכולים להשתמש באפשרות זאת. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן