שאלה על תזונה וסרטן
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
הפרדוקס הצרפתי: הצרפתים מרבים באכילת בשר ומזונות עתירי שומן ובכל אופן התחלואה במחלות לב וכלי דם נמוכה יחסית לארצות מערביות אחרות. מסבירים זאת בכך שהצרפתים מרבים בשתיית יין ובתזונה ים תיכונית עשירה בירקות ופירות המגנים על הלב וכלי הדם. הפרדוקס הארגנטינאי: אומרים שאכילת בשר אדום, ובייחוד בשר אדום העשוי על האש, מעלה חזק את הסיכון לסרטן המעי. בארגנטינה צורכים לפחות פי 10 יותר בשר אדום מאשר בישראל וצורכים שם פחות ירקות ופירות מאשר אצלינו. אבל התחלואה בסרטן המעי בארגנטינה אינה שונה בהרבה מאשר בישראל. איך זה?
ככל שידוע לי שכיחות סרטן המעי הגס וסרטן השד בארגנטינה הן מהגבוהות בעולם ( Mutat Res. 2002 Sep 30;506-507:243-9. ) (Acta Gastroenterol Latinoam. 2001 May;31(2):65-9.) והדבר כן קשור לצריכה גבוהה בבשר ודרך הכנתו. ד"ר יוסף ברנר
שכיחות סרטן המעי בישראל גם היא מהגבוהות בעולם ולא נראה לי שהיא שונה משמעותית מהשכיחות בארגנטינה. אלו נתונים שאפשר לבדוק. לפיכך הפרדוקס לא נפתר.