תחליף לאספירין?
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
אני מבין שלאספירין (שמקורו בקליפת צמח הערבה) יתרונות בהקטנת סיכוי למחלות לב, סרטן, שבץ, מצד שני הוא עשוי לגרום לדימומים במערכת העיכול. האם ישנם חומרים טבעיים בעלי היתרון, אך ללא החסרון של האספירין?
האספירין משפיע על המהלך המטבולי של הפיכת חומרים ממשפחת אומגה 6 לחומרים הנקראים פרוסטגלנדינים מקבוצה 1 ומקבוצה 2. חומרים מקבוצה 1 הם חומרים טובים לגוף מונעים התקפי לב, משפרים את מערכת החיסון ומדכאים את תאי הסרטן. חומרים מקבוצה 2 הם בעלי פעילות הפוכה בדיוק. מגבירים את הסיכון למחלת לב, מעוררים את תאי הסרטן לשלוח גרורות ומפחיתים את הפעילות של מערכת החיסון. אספירין גורם לכך שכמות גדולה יותר מהאומגה 6 הנצרכת תיהפך לפרוסטגלנידים מקבוצה 1 ופחות לפרוסטגלנדינים מקבוצה 2. פעולה דומה ואולי הרבה יותר חזקה היא של אומגה 3, כמו שמן דגים ושמן פשתן. יש עוד מספר חומרים בטבע העושים פעולה דומה. לכן עדיך לצרוך אומגה 3 על אספירין. ד"ר יוסף ברנר
במקום שמן דגים וקפסולות של אומגה 3 עדיף לצרוך 2 מנות שבועיות של דגי ים העשירים באומגה 3: סלמון, טונה, הרינג ומקרל.