ד"ר ברנר - אפשר לקבל הסבר על המחקר התמוה הזה ?

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

08/11/2006 | 21:32 | מאת: דניאל

סוכר כטיפול בסרטן ?? http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4436212.stm

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2006 | 21:44 | מאת: XXX

בשונה מסוכר מעובד, יש מחקרים על סוכרים טבעיים למשל לסוכר קנים גולמי יש תכונות ריפוי לסוכרים טבעיים יש חלק בתקשורת בינתאית. תעשה חיפוש באינטרנט על המילה Ambrotose או על החברה Mannatech כשאומרים שסוכר מאיץ סרטן מתכוונים לסוכר לבן מעובד. זה כמו שיש שומנים טובים (דגים, אומגה 3, המפ, דלעת, אגוזים) ושומנים רעים (של בשר וחלב). שומנים טובים - נגד סרטן שומנים רעים- בעד סרטן. סוכרים רעים- בעד סרטן סוכרים טובים- נגד סרטן. כולסטרול טוב- הגוף זקוק לו לפעולות בסיסיות כולסטרול רע- קשור למחלות עורקים וכו' וכו'. החומרים הטובים נעשים רעים כתוצאה מהתערבות האדם, העיבוד התעשייתי מוציא את כל מה שטוב בטבע...

09/11/2006 | 09:11 | מאת: דניאל

זה לא אותו דבר. כל הסוכרים (סוכר קנים,סוכר לבן) מתפרקים לפני הכניסה לדם ועד שהם מגיעים לרמת התא הם כולם גלוקוז. ההפרש הבריאותי ביניהם מתבטא אך ורק ברמות האינסולין המופרשות לטובת הסוכר. מה ההבדל בין גלוקוז של סוכר לבן לבין זה של סוכר קנים עבור הסרטן ברמת התא ?

מדובר בחומר נגד קרישה של הדם הנקרא הפרין שכאשר הוא נקשר לשרשרת של אוליגו-סוכר, הוא יכול לנטרל קולטנים בתא הסרטני הקשורים ליצירת כלי דם חדשים בגידול (אנגיוגנזיס). לכן השילוב של הפרין עם אוליגוסוכרים מונע התפתחות של סרטן. (השילוב מונע גם קולטנים אחרים המשפיעים על התפתחות הסרטן). לכן לא מדובר כאן במזון סוכרי המעורר את הסרטן אלא בתרופה המכילה מולקולה סוכרית, מדובר בכמות מאד קטנה של סוכר שאין לה את ההשפעה הפרו סרטנית של סוכר במזון. ד"ר יוסף ברנר

09/11/2006 | 13:23 | מאת: א

Lots of sweet food AND drink increases risk of pancreatic cancer Medical Studies/Trials Published: Wednesday, 8-Nov-2006 The high consumption of sweetened food AND drink increases the risk of developing pancreatic cancer, according to a new study from Karolinska Institutet. A heavy intake of fizzy drinks, creamed fruit AND sugar in coffee are three common ways of increasing the risk. Pancreatic cancer is a very serious form of cancer that is possibly caused when the pancreas produces heightened levels of insulin as a consequence of upset glucose metabolism. A well-known way of increasing insulin production is to eat a lot of sugar. Scientists have now, for the first time, shown that the consumption of sweetened food AND drink affects a person's chances of developing pancreatic cancer. The study began in 1997 when scientists ran a dietary survey of almost 80,000 healthy women AND men. This group was subsequently monitored until June 2005. According to the cancer registry, 131 people from this group had developed cancer of the pancreas. The researchers have now been able to show that the risk of developing pancreatic cancer is related to the amount of sugar in the diet. Most at risk were those who drank high quantities of fizzy OR syrup based (squash) drinks. The group who said that they drank such products twice a day OR more ran a 90% higher risk than those who never drank them. People who added sugar to food OR drinks (e.g. coffee) at least five times a day ran a 70% greater risk than those who did not. People who ate creamed fruit (a product resembling runny jam) at least once a day also ran a higher risk ? they developed the disease 50% more often than those who never ate creamed fruit. "Despite the fact that the chances of developing pancreatic cancer are relatively small, it's important to learn more about the risk factors behind the disease," says Susanna Larsson, one of the researchers involved in the study. "It is perhaps the most serious form of cancer, with very poor prognoses for its victims. Since it's difficult to treat AND is often discovered too late, it's particularly important that we learn to prevent it," she says.

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן