תקראו כמה חשוב לאכול עשבי תבלין לסרטן ובכלל

דיון מתוך פורום  טיפולים משלימים בסרטן

13/11/2006 | 14:00 | מאת: קרן

http://www.zooloo.co.il/love/food/Sgulot_Hatavlinim.doc כמו כן קראתי שמחקרים מצאו ששמן אורגנו יעיל ביותר כאנטיביוטיקה טבעית יותר מההאנטיביויקה הרפואית. קוטל חיידקים שעמידים לאנטיביוטיקה כולל הליקובקטור וכו" חפשו עליו באינטרנט.

13/11/2006 | 14:38 | מאת: C הבריאות

הכח המרפא של ויטמין C (ולא רק הצטננויות) ------------------------------------------------------------ הוא מפחית סיכונים למחלות לב ואירועים מוחיים, שומר על גמישות כלי הדם ומשפר את מרקם העור. אז למה כולם נזכרים בוויטמין C רק כשהם מצוננים? ורד כהן-ברזילי פורסם: 13.11.06, 14:20 YNET איכשהו כל הצטננות חורפית קלה מביאה בעקבותיה את המטיפים לוויטמין C. הם לאו דווקא מבינים בתוספי תזונה או מכורים להם, הם פשוט יודעים (או חושבים שהם יודעים) שהצטננות מרפאים בעזרת הוויטמין הזה. בשבילכם יש לנו שתי בשורות: הראשונה - אתם טועים. עבודה שריכזה עשרות מחקרים שנערכו ב-30 השנים האחרונות, ופורסמה ביוני 2005 על ידי החוקרים רוברט דגלאס מהמרכז הלאומי לאפידימיולוגיה באוסטרליה וחוקר בריאות הציבור הארי המילה מאוניברסיטת הלנסינקי, מגלה שיעילות הוויטמין בצמצום הדבקה במחלות חורף או משך הצינון זניחה. הבשורה השנייה - זה לא אומר שהוויטמין מיותר. להפך. יש לו שפע של תפקידים מכובדים אחרים, ובעצם כל המרבה בנטילתו, הרי זה משובח. הרבה זה הכי מחסור בוויטמין גרם בעבר למחלת הצפדינה שהייתה אופיינית ליורדי הים במאות הקודמות. הם יצאו למסעות ארוכים ללא פירות או ירקות טריים, וכעבור כמה חודשים סבלו מדימומים ומנפיחויות בחניכיים, מכאבים בגוף, מדימום מהאף, ובהמשך עורם התייבש, עצמותיהם נשחקו, ורקמות גופם הלכו והתפוררו עד מוות. המחלה נגרמה בשל העובדה שבהיעדר ויטמין C הגוף אינו מייצר קולגן ברמות מספיקות ולכן אינו יכול לתפקד כראוי. למעשה, די היה בכמות זעירה ליום מהוויטמין (כמו זו שיש בפחות מחצי פלפל אדום) כדי למנוע אותה. לפי המלצות משרד הבריאות וה-FDA, הקצובה היומית המומלצת היא 60 מיליגרם למבוגר, 80 מיליגרם לאשה הרה, 100 מיליגרם למיניקה ו95- מיליגרם למעשנים, לסובלים ממחלות כרוניות ממושכות, לעוסקים בפעילות גופנית אינטנסיבית ולאנשים החיים בתנאי זיהום אוויר קשים. המלצות ממחקרים אחרונים מדברות על 500 מיליגרם ויטמין C ביום למבוגרים, ו-1,000 מיליגרם למעשנים, לסובלים ממחלות כרוניות ממושכות, לעוסקים בפעילות גופנית אינטנסיבית ולאנשים החיים בתנאי זיהום אוויר קשים. למה זה טוב? התברר כי צריכת רמות גבוהות של הוויטמין יעילות באופן מובהק במקרים הבאים: הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם: במחקר אמריקאי שנערך בשנת 2002 בקרב קבוצת נשים הסובלות מיתר לחץ דם שנטלה מינון יומי של 100 מיליגרם מהוויטמין, נרשמה ירידה בלחץ הדם. מחקר נוסף גילה כי לחץ הדם של אנשים הנוטלים בקביעות את המינונים הגבוהים ביותר של הוויטמין נמוך יותר. במרכז לחקר תזונת האדם בארצות הברית הודגם בבירור כי נטילת תוספת של הוויטמין גורמת לעלייה ברורה בכולסטרול הטוב ומפחיתה את הסיכון ללקות בטרשת עורקים. מניעת אירועים טרומבוטיים (הופעת קרישי דם בכלי הדם שמביאים לחסימתם המלאה ובעקבות כך לאיבוד האיבר התלוי באספקת הדם): במחקר אמריקאי ניתנה תוספת של הוויטמין במינון של 500 מיליגרם למנותחים לפני הניתוח ובמהלך ההחלמה ממנו. התברר כי למנותחים שנטלו את התוסף היו פחות אירועים טרומבוטיים. שמירה על גמישותם וחוזקם של דופנות כלי הדם: מחקרים אחרונים מראים כי כלי הדם במוח, העורקים והעורקיקים (כלי הדם הקטנים) נוטים להיות שבירים במיוחד בקרב אלה הצורכים רמות נמוכות של הוויטמין. הסיבה: הוויטמין אחראי לייצורם של סיבי הקולגן, שהוא החומר האלסטי המקנה לדופנות כלי הדם את חוזקם וגמישותם. הקטנת הסיכון לאירוע מוחי: זאת המסקנה שעלתה ממחקר ענק שנערך בשנות ה-90 ועקב אחרי בריאותן של 87 אלף נשים בארצות הברית. מסייע לטיפול בעור: נמצא שהוויטמין מסייע בטיפול בנגעי עור טרום סרטניים. כמו כן בנטילה דרך הפה ובאמצעות מריחה על העור הוא משפר את מרקם העור, מבהיר כתמי גיל, ומשפר את טונוס העור לאחר שימוש רציף של כמה חודשים בזכות מנגנון העלאת ייצור סיבי הקולגן האחראים למתיחותו של העור ומוצקותו. טרי זה הכי אם אינכם מעשנים או שאינכם עוסקים בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית, צרכו את הוויטמין בצורתו הטבעית. במילים אחרות, אכלו מדי יום חמש מנות פרי וירק טריים. פרט לקפאין שעלול לפגוע בערכו התזונתי של הוויטמין אפשר לצרוך אותו עם כל דבר מאכל. עם זאת חשוב לדעת כי מאחר שהוא מתחמצן בקלות ומאבד מיד את ערכו התזונתי, רצוי לחתוך את הפרי או הירק סמוך למועד האכילה. ואם אתם נוטלים תוסף ברזל, טלו אותו יחד עם תוסף של ויטמין C או עם כוס מיץ תפוזים. כך הברזל ייספג טוב יותר. באופן יחסי אין כמעט תופעות לוואי לוויטמין זה, הוא מסיס במים ולכן הוא נשטף החוצה מגופנו בקלות. זהירות!!! אך כאשר צורכים ממנו במינונים גבוהים מאוד (מעל 1,500 מיליגרם ליום) הוא עלול לגרום לשלשולים. יתרה מכך, מחקרים חדשים מצביעים שנטילת ויטמין C במינונים של יותר מ-2,000 מיליגרם ליום עלולה דווקא לפעול כמחמצן ולגרום לנזק הדומה לזה הנוצר בגופנו על ידי הרדיקלים החופשיים.

13/11/2006 | 14:51 | מאת: XXX

"לפי המלצות משרד הבריאות וה-FDA, הקצובה היומית המומלצת היא 60 מיליגרם למבוגר, 80 מיליגרם לאשה הרה, 100 מיליגרם למיניקה ו95- מיליגרם למעשנים, לסובלים ממחלות כרוניות ממושכות, לעוסקים בפעילות גופנית אינטנסיבית ולאנשים החיים בתנאי זיהום אוויר קשים". זה בדיחה.

שלשולים כתוצאה מנטילת מויטמין C מופיעים רק לאחר מנה דרך הפה מעל 15 גרם ליום. ויטמין C מתחיל לפעול כפרו-אוקסידנט (יוצר רדיקלים חופשיים) רק במנות של מעל 25 גרם ליום, מנות הניתנות רק דרך הוריד. ד"ר יוסף ברנר

מנהל פורום טיפולים משלימים בסרטן