קרדיולוגים ואונקולוגים - המשותף ביניהם
דיון מתוך פורום טיפולים משלימים בסרטן
"...הבשורה המדאיגה השנייה באה מאגודת הסרטן האמריקאית. זו יצאה בתחילת החודש בהודעה כי מחלת הסרטן תפסה את מקומן של מחלות הלב: הסרטן, ולא הלב, הוא מעתה הקוטל מספר אחת בארצות הברית. לפני שבועיים נערך בבית האגודה האמריקאית (American Cancer Society) בניו יורק דיון סוער בהשתתפות אונקולוגים, קרדיולוגים ואפידמיולוגים המתמחים בבריאות הציבור. על הפרק עמדה השאלה, מי זכאי לתואר המפוקפק "גורם המוות מספר אחת בארצות הברית". ההודעה, שיצאה כמה ימים קודם לכן מבית האגודה, הקפיצה את הקרדיולוגים. מפוקפק ככל שיהיה, התואר הזה היה שייך באופן מסורתי למחלות הלב. אלא שהנתונים דיברו בעד עצמם: ב-2002 מתו מסרטן בארצות הברית 476 אלף איש ואישה (עד גיל 85); ואילו ממחלות לב מתו "רק" 450 אלף אנשים עד גיל 85. כלומר: מהפך. אבל הקרדיולוגים האמריקאים ממאנים לקבל את גזר הדין. זהו תואר שמזכה את בעליו בתקציבים נכבדים. הממשל האמריקאי הקצה בשנה שעברה 4.8 מיליארד דולר למכון הלאומי לסרטן - עוד בטרם היה לגורם מוות ראשון במעלה. כעת חוששים הקרדיולוגים ששדרוג מעמדו של הסרטן יביא להגדלה נוספת בתקציבו על חשבון תקציביהם.בשורה המדאיגה השנייה באה מאגודת הסרטן האמריקאית. זו יצאה בתחילת החודש בהודעה כי מחלת הסרטן תפסה את מקומן של מחלות הלב: הסרטן, ולא הלב, הוא מעתה הקוטל מספר אחת בארצות הברית. לפני שבועיים נערך בבית האגודה האמריקאית (American Cancer Society) בניו יורק דיון סוער בהשתתפות אונקולוגים, קרדיולוגים ואפידמיולוגים המתמחים בבריאות הציבור. על הפרק עמדה השאלה, מי זכאי לתואר המפוקפק "גורם המוות מספר אחת בארצות הברית". ההודעה, שיצאה כמה ימים קודם לכן מבית האגודה, הקפיצה את הקרדיולוגים. מפוקפק ככל שיהיה, התואר הזה היה שייך באופן מסורתי למחלות הלב. אלא שהנתונים דיברו בעד עצמם: ב-2002 מתו מסרטן בארצות הברית 476 אלף איש ואישה (עד גיל 85); ואילו ממחלות לב מתו "רק" 450 אלף אנשים עד גיל 85. כלומר: מהפך. אבל הקרדיולוגים האמריקאים ממאנים לקבל את גזר הדין. זהו תואר שמזכה את בעליו בתקציבים נכבדים. הממשל האמריקאי הקצה בשנה שעברה 4.8 מיליארד דולר למכון הלאומי לסרטן - עוד בטרם היה לגורם מוות ראשון במעלה. כעת חוששים הקרדיולוגים ששדרוג מעמדו של הסרטן יביא להגדלה נוספת בתקציבו על חשבון תקציביהם..." (www.bhealthy4life.co.il ) מה שאנחנו אמורים להבין מתוך הקטע המצוטט כאן הוא אופי התמריץ לקבלת תקציבים.האונקולוגים מתחרים עם הקרדיולוגים על מספר החולים המתים ממחלותיהם כדי לקבל תקציבים גדולים יותר.כאן זה לא סין , כאן זה ארצות הברית . הסינים מתגמלים את הרופאים שלהם על פי מניעת המחלות, על פי מספר הבריאים . ארצות הברית הביאה לעולם המערבי דפוסי חשיבה חדשים , ככל שאני פחות מוצלח במניעה ובריפוי כך אני מקבל יותר כסף . ככל שאני פחות טוב במקצוע שלי , כך אני מתוגמל יותר. עולם הפוך.גלגלי הכלכלה בארה"ב מונעים באמצעות הפקת תוצרת ומכירתה לכמה שיותר צרכנים ,ככל שאתה מיצר יותר מוצרים ושירותים וככל שהם נמכרים יותר כך אתה מרוויח יותר. זה ההיגיון הפועל מאחורי תעשיית הבריאות , דהיינו תעשיית החולים .אין לנו צורך בבריאים אנחנו צריכים הרבה חולים , בעיקר במחלות כרוניות כדי להניע את תעשיית התרופות ולתגמל את סוכני התרופות ,שהם הרופאים בעיקר .
1. למרות שלמעלה מ 50% מחולי הסרטן פונים היום לרפואה אלטרנטיבית ומספרם הולך ועולה בהדרגה, יש עליה בתמותה מסרטן. לפיכך ככל שיותר פונים לרפואה האלטרנטיבית פחות נרפאים מסרטן. 2. האונקולוגים פחות מוכשרים מהקרדיולוגים (זה ידענו תמיד). 3. בסין הרפואה מתקדמת יותר מאשר בארה"ב.
הנושא של קבלת הבכורה כגורם תמותה מס 1 ע"י האונקולוגיה נדון כבר בעבר בפורום. זה בראש ובראשונה בזכות ההתפתחות של הטכנולוגיות השונות ותרופות שונות בשטח הקרדיולוגיה, הצינטורים, הסטנטים, ניתוחי הלב והיחידות לטיפול נמרץ הם האחראים על הפחתת התמותה מהמחלה. באונקולוגיה הפחתת התמותה היא מינימלית אם בכלל, והיא בעיקר עקב שיטות של גילוי מוקדם. ד"ר יוסף ברנר